LOT няма да лети до края на май

44 прочитания

Полската национална авиокомпания LOT обяви, че няма да изпълнява редовни полети до края на май 2020, заради ограничителните мерки върху пътуванията на повечето пазари, до които оперира превозвачът.

Решението следва и препоръката на Европейската комисия към правителствата на страните от съюза да удължат ограничителните мерки поне до 15 май. LOT не оперира по редовни полети от 13 март и изпълнява само специални пътнически полети за репатриране или отделни чартъри. Преди това авиокомпанията възнамеряваше да стартира плавно възобновяване на полетите от 26 април.

Превозвачът отново модифицира и политиката си за промяна на резервации, като отпадна възможността за връщане на заплатените суми за билети, като вместо това ще се издават ваучери или билетите ще се подновяват безплатно за бъдеща дата. Засега LOT няма да отменя цялото си лятно разписание, но предупреждава пътниците, че ще настъпят сериозни промени по планираните полети.

Свързани теми

Предишна публикация
American Airlines пенсионира 5 типа самолети от флота
Следваща публикация
Delta пенсионира всички MD-88 и MD-90 през юни
44 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ЕК пак разследва заем за Alitalia

Европейската комисия ще разследва задълбочено държавния заем от 400 милиона евро за италианската авиокомпания Alitalia,…

Lufthansa преговаря за част от TAP

Германската Lufthansa започна преговори за изкупуване на част от капитала на конкурента си TAP Air…
Меню