CargoLogicAir възкръсна

14 прочитания

Британската карго авиокомпания CargoLogicAir, която влезе в доброволна администрация срещу банкрут през февруари, поднови полетите си.

Британската въздухоплавателна администрация /CAA/ вдигна запора върху оперативния лиценз на превозвача и поднови сертификата му за летателна годност. Поради финансовите си затруднения, авиокомпанията доброволно се съгласи на временно прекратяване на лиценза й за въздушен оператор на 27 февруари. Сега авиокомпанията е завършила ускорен процес на оздравяване и трансформация и е готова да поднови операциите със своите самолети Боинг 747-400F и 747-8F.

Финансовите трудности и спирането на полетите между Европа и Китай причиниха колапс в компанията, но предвид развитието на пазара през последните седмици и корона-кризата търсенето на карго полети многократно се увеличи. От авиокомпанията заявиха още на 22 април, че са готови да подновят операциите незабавно и се включат в глобалната борба срещу разпространението на #COVID19 с медицински доставки  по целия свят.

Петте самолета на превозвача бяха блокирани на летища във Великобритания и Германия и вече изпълняват чартърни полети с доставки.

Свързани теми

Предишна публикация
София е от първите дестинации на Wizz от Абу Даби
Следваща публикация
Wizz ще стъпва на нови пазари след кризата
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

El Al е на ръба на ликвидация

Израелският национален превозвач El Al е застрашен от пълен колапс и ликвидация, като съдбата на…

Boeing освобождава 10% от служителите

След поредната отчетена загуба на американския гигант Боинг, Главният изпълнителен директор на компанията Дейв Калун…
Меню