Ryanair и EasyJet спират всички полети

76 прочитания

Нискоразходните гиганти Ryanair и EasyJet – двете най-големи авиокомпании в сектора в Европа приземяват окончателно всичките си самолети в понеделник, 23 март.

Мярката ще продължи поне до 12 април, като все още не е ясно кога точно ще започне възстановяването на полетите. Междувременно британските транспортни власти обявиха, че в следващите дни се очаква на летищата в страната да има по-малко то 5% от пътниците, които традиционно пътуват в този период.

Авиокомпаниите във Великобритания вече предупредиха правителството, че времето за реакция и въвеждане на спешни мерки за спасяване на индустрията изтича. Преговорите продължават, но засега не се увенчават с успех.

EasyJet e превозвачът с най-голям пазарен дял във Великобритания, както и с най-големи парични резерви, които могат да й позволят канселиране на всички операции в продължение на няколко месеца. Авиокомпанията обяви, че не търси държавна помощ, а само банкови гаранции за нова кредитна линия при пазарни условия, за да успее да възстанови операциите си с най-малко странични ефекти.

Ryaniar обаче, която е най-голямата авиокомпания в Европа обяви, че освен приземяването на флота ще е принудена да въведе и някои строги ограничения и временно освобождаване на персонал, докато няма яснота за изход от кризисната обстановка, свързана с разпространението на Covid-19.

В следващите няколко седмици до средата на април ще бъдат отменени над 200 000 полета от/до Великобритания.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Wizzair спря всички полети до Варна
Следваща публикация
Emirates спира повечето пътнически полети
76 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air остава №1 в Румъния

Авиационният пазар в Румъния е един от най-динамичните и бързо развиващи се в Европа. Бързият…
Меню