Британската индустрия против излизането от EASA

27 прочитания

Аерокосмическата индустрия на Великобритания изрази недоволство от новината, че страната смята да излезе от Европейската агенция за авиационна безопасност /EASA/ при Brexit и обвини правителството, че не защитава националния интерес.

Асоциацията Aerospace, Defense, Security & Space /ADS/ обяви, че „членството допринася за повишаване на стандартите в глобалната авиация, подкрепя сътрудничеството с международните партньори и помага на индустрията да привлече инвестиции в усилията си за развитие на ново поколение напреднали авиационни технологии“.

Британската асоциация обединява 1100 компании, които дават работа на 111000 висококвалифицирани работници в страната по нейни данни и произвежда продукт за 36 милиарда.

През януари новият директор на ADS Тони Ууд поиска правителството да изясни алтернативата нан излизането от EASА.

Индустриалната организация пресметна, че Великобритания ще плати между 30 и 40 милиарда паунда на година и ще има нужда от 10 години, за да създаде британска агенция за авиационна безопасност с експертизата на EASA.

Докато самолетните компоненти са освободени от мита според правилата на Световната търговска организация, авиоиндустрията във Великобритания смята, че отделянето от европейския регулатор ще усложни и застраши британското производство и ще заплаши износа.

През 2018г. британският износ на аерокосмическа продукция бе за 34 милиарда паунда, съобщи FT.

Свързани теми

Предишна публикация
Забрана за пътувания между САЩ и Европа
Следваща публикация
Почти всички полети до/от Италия са отменени
27 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню