Volotea започва полети Варна-Нант от април 2020

182 прочитания

Ваканционно-ориентирана авиокомпания Volotea, която търси необслужвани маршрути, има 13 бази и лети по 322 дестинации. Откри 64 нови маршрута през 2019 и потвърди нови летища, до които ще лети, включително от Страсбург до Барселона, нейният роден град.

През октомври авиокомпанията и летище Варна обявиха старта на полетите между българския град на северното Черноморие и Нант, във Франция.

Шестият по големина град във Франция и столица на Бретан се намира на 60 км от Атлантическия океан, на бреговете на Лоара и тази година е европейска столица на иновациите.

Испанската лоукост авиокомпания обяви мащабна експанзия през лято 2020, включваща седмичен полет от 14 април между Варна и Нант с Airbus А319.

От Нант ще лети и до Ница от април.

Авиокомпанията обяви също, че ще превозва служители на Airbus между Хамбург и Тулуза – по 4 полета на ден от понеделник до петък и за удобство ще каца направо на Финкенверден, летището на завода на Airbus в Хамбург.

Volotea има 13 бази: във Венеция, Нант, Бордо, Палермо, Страсбург, Астуриас, Верона, Тулуза, Геноа, Билбао, Каляри, Марсилия и Атина. Има 19 Airbus A 319 и 17 Boeing 717.

Свързани теми

Предишна публикация
Swiss приземи флота си от A220 за проверка
Следваща публикация
ЕК разреши на Condor държавен заем от Германия
182 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

BER може да отвори през 2020

Операторът на берлинското летище Бранденбург потвърди готовност да завърши мегапроекта догодина. В отчета си за…
Меню