CAE дава стипендии за жени-пилоти

158 прочитания

Канадската компания CAE, най-големият производител на тренажорни системи за гражданската авиация, за втора поредна година дава стипендия по програма Жени в Авиацията.

Кампанията се провежда съвместно с нискоразходния гигант Southwest Airlines, като една от най-добре представящите се кандидатщи ще получи пълна стипендия за обучение в центровете на CAE. През следващите месеци ще бъдат обявени и още авиокомпании – партньори по програмата.

През 2019-а, когато стипендията беше учредена за първи път, стипендията получиха общо 5 кандидати, които ще започнат работа в авиокомпаниите-партньори – American Airlines, Aeromexico, Air Asia, Cityjet и EasyJet.

Петте лауреати на стипендиите по програмата на CAE за 2019 година

Петте лауреати на стипендиите по програмата на CAE за 2019 година

Стипендиите покриват разходите за първоначално обучение, включително пътуване и престой. Те се дават на заслужили жени-авиатори, които трябва да се превърнат в посланици на кампанията и да служат като ролеви модели за вдъхновяването на повече момичета, които да се присъединят към пилотската професия.

През следващите 20 години над половината от активните пилоти в професията ще я напуснат и гражданската авиация се нуждае отчаяно от произвеждането на кадри и нови таланти, е оценката на CAE. Само Southwest ще се нуждае от над 700 нови пилоти през следващите 10 години, като даването на равни възможности за мъжете и жените в професията е ключова цел на авиокомпанията.

След приключването на първоначалното обучение стипендиантите ще могат да продължат обучението си за работа в избраната авиокомпания или да продължат да трупат опит, като инструктори по програмите на CAE.

снимки: CAE

Свързани теми

Предишна публикация
Призрачни полети в Европа за запазване на слотове
Следваща публикация
Lufthansa обмисля спирането на целия А380 флот
158 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи полет на новия Seastar

Прототипът на новото поколение амфибия SN1003 на Dornier успешно изпълни първия си полет на 28…
Меню