Норвегия отказа помощ на Norwegian

9 прочитания

Норвегия отказа да добави още финансова помощ за лоукост авиокомпанията, която е в голямо затруднение и обяви това за „плесница”, която определя бъдещето й като „несигурно“, съобщи Ройтерс.

„Norwegian поиска икономическата помощ в милиарди и правителството прецени, че при тези обстоятелства не може да оправдае тези средства”, съобщи министърът на търговията и индустрията.

Третият по големина лоукост превозвач в Европа получи по-рано тази година 277 милиарда евро държавни гаранции.

Въпреки преструктурирането на финансите и дейността си, авиокомпанията продължи да иска още няколко пъти допълнителни средства, за да „изкара зимата”.

Всички 140 самолета на Norwegian бяха приземени през голяма част от първото тримесечие заради пандемията и загубите нараснаха четири пъти, след като възстановяването на полетите през лятото не се осъществи докрай.

Norwegian Air Shuttle може да падне жертва на глобалната криза в авиацията заради коронакризата и ограниченията на държавите за пътуване.

Авиокомпанията имаше проблеми и преди пандемията.

В Норвегия за нея работят 2300 души, които осигуряват много жизненоважни маршрути.

Ако не връща си навреме дълговете, надвишаващи активите и, някой от кредиторите или самата тя може да поиска от съдя обявяване в несъстоятелност.

Свързани теми

Предишна публикация
Singapore Airlines пенсионира 26 самолета, от които 7 А380
Следваща публикация
Най-големите авиокомпании губят $110 милиарда от началото на 2020
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню