IndiGo поръча 300 А320neo

57 прочитания

Най-голямата индийска авиокомпания IndiGo направи твърда поръчка за 300 самолета от семейството на A320neo, съобщи Airbus и стана най-големия оператор на този модел.

Последната поръчка включва A320neo, A321neo, A321XLR и с нея общия брой самолети от семейството на A320neo става 730. Сделката може да е на стойност над 30 милиарда щатски долара, но вероятно ще бъде предмет на намаления.

A320neo на IndoGo. Снимка: Airbus.

A320neo на IndoGo. Снимка: Airbus.

Авиокомпанията си поставя за цел да увеличи вътрешните си маршрути, каза Роноджой Дута, директор на IndoGo. Директорът на Airbus Гийом Фори изрази благодарността на производителя за доверието.

Airbus е много доволен от индийския си клиент преди обявяване на тримесечните резултати на 30 октомври. С тази поръчка IndoGo затвърди предпочитанията си към Airbus пред Boeing, който все още се бори да върне в небето 737 МАХ.

След колапса на най-голямата частна авиокомпания в Индия Jet Airways, IndoGo се бори за покоряването на пазара в страната и успя да увеличи дела си до близо 50% с разширение на маршрутите тази година до Ченду и Гуанджоу в Китай, до летища в Саудитска Арабия и Виетнам. Битката за пазара в Индия обаче бе помрачена от вътрешния двубой между двамата съоснователи Рахул Бхатия и Ракеш Гангуал за контрола на авиокомпанията. IndoGo обяви най-големите си тримесечни загуби, докато решаваше проблемите с двигателите Pratt & Whitney на самолетите си от Airbus.

Индийският регулатор в гражданската авиация нареди на IndoGo и GoAir да модифицират някои от техните Airbus A320neo с двигатели на Pratt & Whitney до 15 дни, за да избегнат принудително приземяване на самолетите. Самолетите на IndiGo с Pratt & Whitney серия 1100 с над 2900 часа трябва да сменят поне единия с модифициран, обяви DGCA на 28 октомври. Става дума за общо 29 самолета А320neo, от които 16 на IndiGo и 13 на GoAir. Pratt & Whitney обяви, че работи с авиокомпаниите, за да реши проблема. По-рано тази година индийският регулатор нареди допълнителни проверки на този модел двигатели.

Свързани теми

Предишна публикация
Air France и Latécoère тестваха Li-Fi по време на полет
Следваща публикация
Norwegian преговаря за лизинг на 40 Суперджета
57 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing освобождава 10% от служителите

След поредната отчетена загуба на американския гигант Боинг, Главният изпълнителен директор на компанията Дейв Калун…
Меню