Air France и Latécoère тестваха Li-Fi по време на полет

3 прочитания

Френската авиокомпания тества технологията за пренос на данни чрез светлина по време на полета Париж-Тулуза. Системата на борда на Latécoère бе използвана от геймърите-финалисти на Air France Trackmania Cup, разработена от Ubisoft.

Полет AF6114 на 30 октомври 2019, изпълнен с А321 от Орли до Тулуза Бланяк бе оборудван Li-Fi на 12 седалки.

 

Li-Fi е безжична оптична мрежова технология за пренос на данни чрез светлинни диоди. Предлага по-широка лента в сравнение с радиочестотния метод за пренос на данни на wi-fi.

Li-Fi може да работи безопасно в затворени зони, уязвими на електромагнитни лъчения като самолетни кабини, болници, военни обекти и предлага по-високи скорости на пренос.

По-лесната интеграция и сертификация на технологията за граждански полети бе водеща при експеримента й от френските компании.

В края на октомври Latécoère обяви, че я въвежда чрез партньорствата си със Signify за технологията й Trulifi и Huneed Tehcnologies, южнокорейският специалист в областта на авиацията и отбраната, както и чрез софтуер за споделяне на данни.

На първо време Li-Fi ще позволи на пътниците да включват устройствата си в медийните конзоли на борда и в интернет за постигане на същоно преживяване на свързаност по време на полета, както на земята.

Технологията за свързаност на борда на Латекоер бе показана първо на Салона в Бурже през 2019.

„Този първи полет, оборудван с технологията ни LiFi е важен етап за разпространението й на авиационния пазар. Убедени сме, че LiFi ще направи революция в свързаността до 5 години. Особено съм щастлива от работата, която свършихме в сътрудничество с екипите на Air France Industries KLM Engineering & Maintenance, които сертифицираха решението и интеграцията му в кабината за рекордно време“, каза Яник Асуад, генерален директор на Latécoère.

Свързани теми

Предишна публикация
Авиокомпаниите ще доказват надеждността на МАХ
Следваща публикация
IndiGo поръча 300 А320neo
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus се готви да представи A350-1000ULR

Докато световните авиокомпании все по-масово се радват на навлизането на олекотените композитни материали в самолетните…

Airbus затвори за 4 дни

На 17 март Airbus спря за 4 дни заводите си в Испания и Франция заради…

А340, А380: пенсиониране

Virgin Atlantic потвърди, че ще приземи останалия си флот от 5 самолета А340, докато Air…
Меню