Новото safety video на British Airways + още епични примери

26 прочитания

Ако случайно няма да пътувате на борда на British Airways в следващите 1-2 години, то сега е момента да видите прекрасен пример за това, как се привлича вниманието на пътниците към инструкциите за безопасност на борда с много хумор, добър сценарий и познати /любими/ лица от екрана…

Видео инструкциите ще се появят на борда на всички самолети на британската авиокомпания, оборудвани с видео системи на борда, от 1 септември. В клипа участват Гордън Рамзи, Танди Нютън, Роуън Аткинсън, сър Иън Макелън и още много популярни британски звезди от екрана. В ролята на кастинг-директор е комедиантът Асим Чодри.

Доста големи авиокомпании привличат знаменитости за клиповете си с инструкции за безопасност, което е добър похват не само за фокусиране на пътниците върху важната информация в началото или още преди полета, но и добър маркетингов похват, който влияе силно позитивно върху имиджа на авиокомпаниите, особено онлайн, където вайръл ефекта е най-сериозен.

Ето още примери:

Air New Zealand + The Hobbit /най-любимите ни са от Air NZ 🙂 Може да се каже, че целият жанр започва от тях!/

Qatar Airways + FC Barcelona

Turkish Airlines + Zach King

Други авиокомпании залагат повече на визуалните ефекти и автентично преживяване, отколкото на известните лица, но пак им се получава изключително добре.
Вижте:

Virgin America

Air France

Qantas

American Airlines

KLM

Icelandair

Свързани теми

Предишна публикация
Adria Airways купува Etihad Regional
Следваща публикация
Air France все пак ще създава low-cost превозвач
26 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Пилоти се обединиха срещу Ryanair

Синдикати, представляващи пилоти на Ryanair в Европа подписаха споразумение да си сътрудничат, което може да…
Меню