Нов инцидент със Southwest

18 прочитания

Полет на Southwest Airlines за Нюарк направи аварийно кацане на 3 май заради счупено стъкло в салона. Според авиокомпанията това не е сериозен инцидент, а само авария. В официално съобщение на авиокомпанията се казва, че екипажът не е обявил аварийна ситуация, тъй като налягането в кабината не е било нарушено.

Сайтът The Onion побърза да се пошегува с поредния проблем за Саутуест, като написа „стъкло на Southwest залепено с плик за боклук“.

Полет 957 излита от летище Мидуей в Чикаго и се отклонява за Кливланд, Охайо малко преди 11ч., 2 часа след излитане, съобщава FlightView. Самолетът каца безпроблемно на летището в Кливланд, без никой от пътниците и екипажа да пострада. Говорител на Southwest обясни, че решението за отклоняване на полета е взето, поради „нужда от поддръжка“.  

Снимки в Туитър показват няколко пукнатини на стъклото в пътническия салон на 737-700. На борда е имало 76 пътници. Southwest написа, че кацането в Кливланд не е било аварийно и налягането в салона не е било нарушено.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Пхенян заяви в ICAO полети до Сеул
Следваща публикация
Пилоти на Air France блокират новия 787
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air Belgium ще лети с Boeing 747-8

Air Belgium, авиокомпанията, която полетя преди само 3 години с два стари А340-300 по чартърни…
Меню