Нови правила за ръчен багаж в Русия

1170903_589710521080989_967954431_n

Властите в Русия промениха правилата за превоз на багаж на борда на самолета от 5 ноември 2017 и установиха на 5кг минималния праг на безплатните ръчни вещи. В съобщението на Министерството на транспорта на Русия е записано, че 5кг е минималния ръчен багаж за еднопосочни полети и авиокомпаниите могат само да го увеличават с цел „конкурентно предимство“.

Въвеждат се 3 тарифи:

–    За еднопосочен билет – без норма на безплатния багаж
–    За еднопосочен билет – с лимит на безплатния багаж
–    Двупосочен билет с багаж

„При превози по всяка от тарифите пътникът има право безплатно да превози ръчен багаж в рамките на определената норма“, се казва в документа. В ръчния багаж безплатно може да се носи раница с тегло и размери, посочени от превозвача, или чанта; букет цветя, връхна дреха, храна за дете по време на полета, костюм в калъф, детска количка, патерици, инвалидна количка и стоки, купени от безмитните магазини на летището. Досега в списъка на предметите, които можеха да се внесат безплатно в кабината на самолета бяха лаптоп, мобилен телефон и чадър. Пътниците с двупосочни билети ще могат да пътуват с от 10 до 30 кг багаж без допълнително заплащане.

В края на септември в Русия влезе в сила закон, позволяващ на авиокомпаниите да продават по-евтини еднопосочни билети без право на багаж. От август Аерофлот промени правилата за превоз на багаж и сега пътници, които летят заедно могат да обединят килограмите багаж, с който летят и да не прехвърлят вещи от един куфар в друг.

Снимка: Авиофорум

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

x Close

Последвайте ни във Facebook