Virgin Atlantic съкращава още 1 150 работни места

22 прочитания
След като бордът на директорите одобри плановете за рекапитализация на Virgin Atlantic (VS) авиокомпанията обяви, че ще съкрати допълнително 1 150 работни места.

Досега Върджин съкрати 3 500 души от общо 10 000 персонал към началото на годината. Допълнителните съкращения са отново резултат от пандемията, която доведе до хаос в индустрията през последните 5 месеца, съобщава Airways.

Преструктурирането на превозвача е оценено на $1.2 милиарда, което ще му позволи да оцелее в кризата. Според сделката, авиокомпанията ще получи свежа финансова инжекция от 400 милиона паунда, половината от които ще дойдат от собственика на Virgin Group Ричърд Брансън.

На този фон съкращаването на още работни места не е изненада, тъй като договарянето на допълнителни субсидии идва с уговорката за драстично намаляване на разходите, което не може да се случи без допълнителни ограничения на персонала.

снимка: wikimedia-commons

Свързани теми

Предишна публикация
Унгария купува товарен А330 за Wizz
Следваща публикация
Авиокомпании и летища искат удължаване на изключението за слотовете
22 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Iberia се разделя с A340-600

Испанската Iberia (IB) ще се раздели с всичките си самолети А340-600 по-рано от първоначално планираното,…

ЕК пак разследва заем за Alitalia

Европейската комисия ще разследва задълбочено държавния заем от 400 милиона евро за италианската авиокомпания Alitalia,…
Меню