Ryanair поиска Великобритания да свали пътническата такса за всички

2 прочитания

В писмо до британския министър на финансите Джавид директорът на Райън ер Майкъл О’Лийри нарече обещанието на правителството на Великобритания да спаси Flybe със 100 милиона паунда нарушение на конкуренцията.

О’Лийри предложи вместо това държавата да махне таксите за всички авиокомпании и обясни затрудненията на регионалната Flybe с лошо управление.

„Причината Flybe да е губеща е защото не може да се конкурира с нискоразходните услуги от регионалните летища на Великобритания по вътрешни и полети в ЕС, обслужвани от Ryanair, EasyJet, BA и останалите.. И не може да се конкурира с по-евтините алтернативи на пътуване с автобуси и влакове“, каза той.

И IAG, компанията, собственик на British Airways се оплака, че правителството спасява Flybe като писа на Европейската комисия. EasyJet обяви, че парите на данъкоплатците не бива да се харчат за спасяване на отделни авиокомпании.

Свързани теми

Предишна публикация
SIA и ANA преговарят за джойнт венчър
Следваща публикация
Пострадали деца при изхвърляне на гориво от В777
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Swissport закрива 4000 работни места

Швейцарската Swissport, най-голямата компания за наземно обслужване в света смята да закрие половината си работни…

Airbus Defence and Space съкращава 2300 души

Военното подразделение на европейския аерокосмически производител започна разговори със синдикатите за планираното преструктуриране на компанията.…

Уили Уолш се оттегля от IAG

Един от ветераните на авиоиндустрията, създал групата IAG, включваща British Airways, Iberia, Vueling и др,…
Меню