Ново А380 преживяване от Singapore Airlines

51 прочитания

Първият оператор на суперджъмбото А380 в света – Singapore Airlines – вдига летвата на пътническия комфорт до нови висоти с представянето на новата пътническа кабина на самолета, която скоро ще бъде внедрена в целия джъмбо-флот. Подобренията са резултат от четиригодишна разработка и инвестиция в размер на $850 милиона, с което авиокомпанията потвърди по красноречив начин намерението си да продължи да оперира този тип самолет.

Според вицепрезидента на авиокомпанията Марвин Тай, Singapore Airlines иска да препотвърди позицията си на пазарен лидер във въвеждането в експлоатация на най-новите и модерни типове самолети, както направи това с А380 през октомври 2007 година.

Новата кабина беше представена под мотото: „Пространството е вече персонално. Почувствайте разликата.“ Влизането в експлоатация на новата кабина ще започне в средата на ноември с доставката на първият от петте нови А380 за компанията. В последствие ще бъдат преоборудвани и останалите 14 самолета от флота. Всички трябва да са оборудвани по новия стандарт до 2020 година. Новата кабина има 471 места в четири класи – шест персонални суита, 78 бизнес клас седалки и 44 места премиум икономическа класа на горната палуба и 343 места в икономическа класа на основната палуба.

Новият бизнес салон на втората палуба с обединяващи се седалки на средния ред-

Новият бизнес салон на втората палуба с обединяващи се седалки на средния ред.

Едно от най-важните нововъведения са обновените апартаменти в първа класа, които имат пълноразмерно легло, кожен диван и място за срещи. Първите два мини апартамента от всяка страна могат да бъдат обединени в един общ. Новите седалки в бизнес класата са с широчина от по 25 инча и се разтягат до 78-инчово напълно хоризонтално легло. Конфигурацията в салона ще е 1-2-1, като по този начин всяка седалка ще е достъпна директно от пътеката. За пътуващи заедно двойки двете средни седалки също могат да бъдат обединени в една обща кабина. Самите седалки са произведени от ултратънка карбонова конструкция, което отваря допълнително място за багаж под и зад тях. Седалките в премиум икономическата класа са 19.5 инча широки и се разтягат до 38 инча. В икономическата класа широчината също е най-голямата в класа си – цели 18.5 инча.

Иначе казано – лети ни се със Singapore Airlines, които обещават и напълно обновени менюта и философия на обслужването във всички класи!
Непременно разгледайте галерията…

снимки: Airbus & Singapore Airlines

[foogallery id=“912″]

Свързани теми

Предишна публикация
Нови правила за ръчен багаж в Русия
Следваща публикация
Airbus предаде 100-я А380 на Emirates
51 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

SAAB показа GlobalEye в Дубай

Шведският производител SAAB представи за пръв път пред публика самолета за ранно известяване и контрол…
Меню