Сметанова торта за боса на Ryanair О’Лиъри в Брюксел

66 прочитания

Майкъл О’Лиъри бе посрещнат с торта в лицето и викове „Добре дошъл в Белгия“, докато самият той се готвеше да протестира пред сградата на Европейската комисия в Брюксел, заради стачките и закъсненията.

„Браво на вас“ и „беше вкусно“, каза директорът на Ryanair, докато чистеше лицето и дрехите си от крема. Той дори ги критикува за изкуствената сметана и каза, че ги кани в Ирландия да опитат „истинска сметана“.

Активистите протестираха срещу въглеродните емисии на най-голямата европейска авиокомпания.


„Вместо за сметанови торти, можехте да си купите билет за самолет от Белгия на същата цена“, написа по-късно авиокомпанията. По последни данни тя е намалила емисиите си CO2 с поне 12% през август 2023.

О’Лиъри пристигна в Брюксел с петиция на Ryanair за защита на правото на прелитане в Европа по време на стачки на ръководителите на полети, подписана от над 1 милион души.

На 4 септември Ryanair отчете 18,9 милиона пътници, превозени със 103 000 полета за август. 124 милиона пътници са превозени от началото на годината по данни от сайта на компанията, което е абсолютен рекорд за самата нея.

Междувременно 350 полети на Ryanair са били отменени само на 28 и 29 август поради авария на британската система за управление на въздушното движение NATS.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz Air иска повече достъпност до Милано-Линате
Следваща публикация
KLM не е съгласна да има нови такси за пътниците
66 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair може да затвори бази

Най-голямата лоукост авиокомпания в Европа може да ограничи или дори затвори бази и да пусне…
Меню