Ryanair обяви топ дестинациите си за 2020

28 прочитания

Лоукост авиокомпанията обяви на 30 януари топ дестинациите си за 2020г. – местата, които според авиокомпанията си струва най-много да се лети:

  1. Понта Делгада;
  2. Ереван;
  3. Галуей;
  4. Сантандер;
  5. Паланга;
  6. Верона;
  7. Бейрут;
  8. Марсилия;
  9. Тел Авив.

Доставките на МАХ няма да започнат до септември или октомври тази година, обяви Ryanair, който може да се наложи да отложи плановете за 200 милиона пътници на година с поне 2г.

Лоукост авиокомпанията е една от най-големите клиенти на приземения модел с 210 поръчани самолета. Първите 55 от тях трябва да получи през лятото на 2021г, година след първоначално уговорения срок.

„Вероятно ще отложим очакваните доставки от Boeing с поне 12 месеца”, каза О’Лийри на 3 февруари.

„В най-добрия случай ще трябва да отложим и плановете за 200 милиона пътници на година .. с поне 12 месеца, евентуално с 24”, каза той.

Ryanair обяви значително разширение на услугите на летище Манчестър това лято с три нови маршрута в Европа.

Ryanair обяви, че е превозил 35,9 милиона пътници за последните три месеца на 2029г., 6% повече от същия период на 2018г. Авиокомпанията очаква да спечели около 1 милиард евро през сегашната финансова година, която приключва на 31 март.

Wizzair повиши прогнозата си за печалба за годината на 355 милиона евро, след като превози 10 милиона пътници за последните три месеца на 2019г. в сравнение с 8 милиона през същия период на предишната година.

МАХ

Ryanair сключи нов 4-годишен договор със синдиката на ирландските пилоти Forsa на 29 януари, но поднови предупреждението си за потенциална загуба на работни места и затваряне на бази заради забавянето на МАХ.

Пилотите от Ирландия бяха планирали 48-часова стачка през август, но съдът реши в полза на авиокомпанията за тези и бъдещи действия на синдикати от Ирландия и Великобритания.

В бележда до служителите от 27 януари Еди Уилсън, директорът на Ryanair написа, че авиокомпанията не очаква доставките на МАХ да започнат преди септември или октомври „най-рано”. Ryanair очакваше да има 10 МАХ до юни 2020г., но сега изважда тези самолети от графика на полетите.

Свързани теми

Предишна публикация
Etihad продава 38 самолета за $1 милиард
Следваща публикация
SAS обяви маршрутите на новия си A350
28 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ЕК разследва Amadeus и Sabre

Брюксел започна разследване, за да определи дали споразуменията на двете резервационни системи за самолетни билети,…

Продава ли се Су-57?

Русия показа петото си поколение стелт Су-57 /известен като ПАК ФА, перспективен авиокомплекс за фронтова…

100-тен Airbus за Wizz Air

Wizz Air получи своя самолет номер 100 от семейството на Airbus. Машината е от класическите…
Меню