Евакуация на самолет на Райънеър в Стокхолм

5K прочитания

Боинг 737-8-200 на полското подразделение Buzz на ирландската група е евакуиран с помощта на пързалките, заради задимяване на кабината

Самолет Боинг 737-8-200 на авиокомпания Buzz с регистрация SP-RZG трябва да замине на редовен полет FR4626 до Краков от летище Арланда в Стокхолм, когато се стига до извънредната ситуация. Минути след запускане на двигателите на земята, пътническата кабина започнала да се изпълва с дим, съобщават някои от 189-те пътници на борда.

 

Както съобщава airlive, позовавайки се на официалната информация от летището, до задимяването се стигнало около 10 минути след запускането на двигателите, като междувременно самолетът е бил подложен на процедура по анти-обледеняване.

Пътници твърдят, че около 10-15 минути след стартирането на двигателите първоначално усетили задушлива миризма, след което кабината започнала да се пълни с дим. След като изразили недоволство от развитието на ситуацията, екипажът предприел действия по евакуацията на машината, включително използвайки аварийните изходи и пързалки.

Летищните власти реагирали светкавично на ситуацията и на пътниците е оказана медицинска помощ в сградата на терминала.

Причините за аварийната ситуация се разследват.

Свързани теми

Предишна публикация
Срив на двата двигателя при излитане на Боинг 737 на S7
Следваща публикация
Еърбъс А350 на Japan Airlines се приземи в пламъци на летище Токио-Ханеда
5K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair гледа към Африка

Лоукост превозвачът създава група авиокомпании в Малта. Ryanair прие да създаде базирана в Малта авиокомпания…
Меню