Шотландската Menzies Aviation стъпва на българския пазар

481 прочитания

Един от най-големите наземни летищни оператори в Европа, шотландската Menzies Aviation, разширява присъствието си на Балканите с придобиването на мажоритарен дял в компанията Cargo Handling Services Limited (CHS) на Летище София.

В българската столица CHS предоставя множество услуги за товарната авиация, като складови помещения и обслужване, обработка на внос-износ, пощенски услуги и други.

В съобщението на Мензис Авиейшън се казва, че с това придобиване компанията разширява обхвата си в Европа до 50 летища в 17 държави. Според годишния доклад на хендлинг компанията, операциите й в Европа осигуряват над 29% от общите й приходи, като този дял ще се увеличава благодарение на новите й придобивки на Балканите.

Мензис подчертава ролята си на „глобален оператор на времево-критични и високостойностни карго услуги,“ като през миналата 2022 година обработва над 2 милиона тона товари.

Със стъпването си в София шотландската компания ще осигурява обслужване първоначално само за карго-оператори, но това не изключва в бъдеще разширяване на дейността и към пътническите авиокомпании.

снимки: Menzies Aviation

Свързани теми

Предишна публикация
Dronamics получи кодове от ICAO и IATA
Следваща публикация
LZ-CJA – първият български Боинг 747
481 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню