Домусчиев отрече да има общо с концесията на летище София

62 прочитания

Meridian също отрекоха бизнесменът да има нещо общо с тях, но от ДБ призоваха за анкетна комисия в следващия парламент

Бизнесменът Кирил Домусчиев отрече да има общо с концесията на летище София и заплаши, че ще предприеме съдебни ходове за защита на правата и интересите си. Съобщението, бе публикувано днес, 5 ноември 2021 г., в социалната мрежа Facebook.

„Категорично заявявам, че тези твърдения, намеци и внушения са поредната 100-процентова лъжа и са част от инструментариума на настоящата предизборна кампания, от която определени лица и медиен кръг се опитват да извлекат политически дивиденти и ползи. Тази лъжа, която цели да ме дискредитира, е изфабрикувана от субектите, които понастоящем се опитват да дирижират задкулисно политическия живот в страната и да позиционират участниците в него, включително посредством опити за манипулиране на общественото мнение чрез фалшиви новини и под предлог, че се защитава интереса на държавата и гражданите”, твърди Домусчиев.

Припомняме, че вчера сайтът Mediapool публикува интервю със служебния министър на транспорта Христо Алексиев. В интервюто той съобщи, че има достоверна информация проверена от няколко източника, че фирми на Домузчиев държат 20% от компанията, което концесионира столичното летище. Алексиев намекна и че това е причината концесионера да получи огромна отсрочка в плащането на концесионните такси.

„Не се занимавам с политика и нямам намерение да започна да го правя, поради което няма да допусна по никакъв начин и при никакви обстоятелства името ми да бъде замесено в каквито и да било политически интриги и предизборни манипулации.

Противно на лъжливите твърдения, нямам никакво пряко и/или непряко участие с контролирани от мен и/или свързани с мен дружества в концесията на летище „София“, твърди още Домусчиев.

В заключение, той иска от министър Алексиев да докаже твърденията си и заплашва, че ще търси правата си в съда.

Малко по-късно от инвестиционния фонд Meridian, които официално държат 99% от капитала на „Соф Кънект” излязоха със сходно съобщение.

„Във връзка с коментари, публикувани в българските медии, потвърждаваме, че акционери в дружеството „СОФ Кънект“ AД, концесионер на летище София, са Meridiam, които притежават пряко 99% от капитала и акциите, както и австрийската компания Strabag, която има 1%. Няма никакво участие на български граждани или фирми както в „СОФ Кънект“, така и в Meridiam”, заявиха от фонда в съобщение за медиите.

Масло в огъня, обаче бе налято от коалицията „Демократична България”.

„Схемата около концесията на летище “София” е „куха“ и зад нея се крият познатите играчи от българските реалности, които си играят пинг-понг с властта”, заяви съпредседателят на коалицията Христо Иванов.

Той съобщи намерението на ДБ да инициира създаването на анкетна комисия в следващото Народно събрание, която да проучи начина по който бе отдадено на концесия столичното летище.

Свързани теми

Предишна публикация
Концесионерът на летище София е с 20% участие на Домусчиев, твърди транспортният министър
Следваща публикация
Нов софтуер извежда самолетите директно на пистата, съкращавайки времето за рулиране
62 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню