Домусчиев отрече да има общо с концесията на летище София

69 прочитания

Meridian също отрекоха бизнесменът да има нещо общо с тях, но от ДБ призоваха за анкетна комисия в следващия парламент

Бизнесменът Кирил Домусчиев отрече да има общо с концесията на летище София и заплаши, че ще предприеме съдебни ходове за защита на правата и интересите си. Съобщението, бе публикувано днес, 5 ноември 2021 г., в социалната мрежа Facebook.

„Категорично заявявам, че тези твърдения, намеци и внушения са поредната 100-процентова лъжа и са част от инструментариума на настоящата предизборна кампания, от която определени лица и медиен кръг се опитват да извлекат политически дивиденти и ползи. Тази лъжа, която цели да ме дискредитира, е изфабрикувана от субектите, които понастоящем се опитват да дирижират задкулисно политическия живот в страната и да позиционират участниците в него, включително посредством опити за манипулиране на общественото мнение чрез фалшиви новини и под предлог, че се защитава интереса на държавата и гражданите”, твърди Домусчиев.

Припомняме, че вчера сайтът Mediapool публикува интервю със служебния министър на транспорта Христо Алексиев. В интервюто той съобщи, че има достоверна информация проверена от няколко източника, че фирми на Домузчиев държат 20% от компанията, което концесионира столичното летище. Алексиев намекна и че това е причината концесионера да получи огромна отсрочка в плащането на концесионните такси.

„Не се занимавам с политика и нямам намерение да започна да го правя, поради което няма да допусна по никакъв начин и при никакви обстоятелства името ми да бъде замесено в каквито и да било политически интриги и предизборни манипулации.

Противно на лъжливите твърдения, нямам никакво пряко и/или непряко участие с контролирани от мен и/или свързани с мен дружества в концесията на летище „София“, твърди още Домусчиев.

В заключение, той иска от министър Алексиев да докаже твърденията си и заплашва, че ще търси правата си в съда.

Малко по-късно от инвестиционния фонд Meridian, които официално държат 99% от капитала на „Соф Кънект” излязоха със сходно съобщение.

„Във връзка с коментари, публикувани в българските медии, потвърждаваме, че акционери в дружеството „СОФ Кънект“ AД, концесионер на летище София, са Meridiam, които притежават пряко 99% от капитала и акциите, както и австрийската компания Strabag, която има 1%. Няма никакво участие на български граждани или фирми както в „СОФ Кънект“, така и в Meridiam”, заявиха от фонда в съобщение за медиите.

Масло в огъня, обаче бе налято от коалицията „Демократична България”.

„Схемата около концесията на летище “София” е „куха“ и зад нея се крият познатите играчи от българските реалности, които си играят пинг-понг с властта”, заяви съпредседателят на коалицията Христо Иванов.

Той съобщи намерението на ДБ да инициира създаването на анкетна комисия в следващото Народно събрание, която да проучи начина по който бе отдадено на концесия столичното летище.

Свързани теми

Предишна публикация
Нов софтуер извежда самолетите директно на пистата, съкращавайки времето за рулиране
Следваща публикация
Концесионерът на летище София е с 20% участие на Домусчиев, твърди транспортният министър
69 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню