Lufthansa продаде останалото от LSG Group

98 прочитания

Deutsche Lufthansa AG подписа с инвестиционната компания AURELIUS продажбата на останалата част от LSG Group, съобщи германската авиационна група.

Европейският кетъринг LSG Sky Chefs бе продаден през 2019 на швейцарската gategroup Holding AG от Цюрих за неизвестна сума. И при новата сделка цената не бе съобщена.

Излизането от кетъринг сегмента на Lufthansa Group има за цел насочване на вниманието към основния авиационен бизнес на групата.

Сделката включва всичкия основен кетъринг, търговията на борда на самолетите и дейностите, свързани с храненето и брандовете на LSG Group, всички 131 центъра за обслужване на клиенти на LSG Sky Chefs в Северна и Южна Америка, развиващите се пазари и Азиатско-Тихоокеанския регион, плюс бордовата търговия на Retail InMotion (RiM), базирана в Европа и SCIS Air Security Services в САЩ. Общо са засегнати 19000 служители и 36 джойнт венчър компании по света.

“Това е началото на нова глава от историята на LSG Group,” каза директорът на компанията Ердман Рауер. “В лицето на AURELIUS намерихме доверен партньор, който инвестира в глобалната ни стратегия, основана върху трите стълба – авиационния кетъринг, търговияна на борда и търговията с храни.“

Транзакцията се очаква да приключи през третото тримесечие на 2023г. след одобрение на регулаторите.

Lufthansa Group преговаряше за продажбата още от ноември 2022г. в опит да се раздели с кетъринга и търговията на борда, след като при полетите на къси разстояния хората често се отказваха да купуват храна, но тези маршрути преобладаваха пред дългите. Лоукост превозвачите направиха храната на борда по желание с цел намаляване на цените на билетите и много пътници свикнаха да си носят своя храна в самолета.

LSG Sky Chefs поднови големите си договори с международните авиокомпании и подписа нови, сред които с Delta Air Lines за 23 американски локации, два хъба и 5 международни локации, Air France-KLM за 7 латиноамерикански локации, Condor за 11 нови американски локации, с Vietnam Airlines в Лос Анджелис, Saudi Arabian Airlines в Банкок и Инчеон, с тайландската дивизия на Air Asia X, с Greater Bay Airlines в Хонконг, UPS-Cargo Catering в Анкъридж и с Turkish Airlines в Сиатъл и Дълес.

Retail inMotion също подписа със Spirit Airlines за петгодишно удължение на договора, с Eurowings Discover за няколко нови американски летища и ласт майл през LSG Sky Chefs, с easyJet (технология за продажби на борда, ласт майл през Dnata) и с Greater Bay Airlines в Хонконг (управление на търговията на борда).

Свързани теми

Предишна публикация
Осло, Родос, Вроцлав и Рияд в лятното разписание от София
Следваща публикация
Съдът в Нидерландия спря ограниченията на полети на Схипхол
98 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Лятото на пилотското недоволство

Европейските авиокомпании се изправят отново пред предизвикателства насред сезона на отпуските и активното пътуване. Наред…

Sunexpress поръча 10 Boeing 737 МАХ

Турско-германската авиокомпания Sunexpress, в която участват Turkich Airlines и Lufthansa поръча 10 самолета Boeing 737…

Wizz Air стана на 16 години

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа Wizz Air, е основана през 2004г и…

Ryanair ще наеме 2000 пилоти до 3г

Най-голямата авиокомпания в Европа започва най-мащабното наемане на екипажи на континента. Ryanair има нужда от…
Меню