Ryanair намалява с още 40% капацитета през октомври

13 прочитания

Лоукост авиокомпанията намалява с още 20% капацитета през октомври, след като през август обяви вече, че го свива с 20%, съобщи Aviation24.

Ryanair обясни решението си с ограничаване на щетите, нанесени от продължаващите промени в политиката на карантина на европейските правителства и Великобритания с минимално предупреждение.

„Разочаровани сме, че ще намалим капацитета си от 50% през 2019г на 40%”, каза Ryanair. „Но след като доверието на потребителите е накърнено от лошото управление от правителствата на политиките за пътувания заради Covid, мнозина клиенти на Ryanair не могат да пътуват по работа или спешни семейни причини, без да бъдат принудени да се изолират в 14-дневна карантина”, обяви авиокомпанията.

„Призоваваме министърът на транспорта Имън Раян да обясни защо 2 месеца по-късно все още не е изпълнил нито една от 14-те препоръки от Работната група на правителството, представени на 7 юли 2020 и защо държа Ирландия затворена като Северна Корея от 1 юли, докато в същото време Италия и Германия премахнаха всички ограничения за движения в ЕС”, каза говорителят на Ryanair.

Броят на полетите в Европа, измервани на седмична база се понижиха до 11500 в седмицата на 17 септември от пика от 12700 на 28 август.

Миналата година в средата на септември в Европа са изпълнявани 26500 полета.

Свързани теми

Предишна публикация
Кои авиокомпании записаха печалба през 2020?
Следваща публикация
Нигерия преговаря с Air France-KLM и Lufthansa
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Cobalt спря операции

Лоукост авиокомпанията от Кипър Cobalt отмени всички полети от полунощ в сряда, става ясно от…

Icelandair изкупува лоукоста WOW Air

Icelandair Group обяви, че изкупува исландската нискоразходна авиокомпания WOW Air. Заедно двете авиокомпании ще държат…
Меню