Стачки на Хийтроу преди Коледа

67 прочитания

Товарачите планират протест в продължение на 3 дни преди началото на празниците, когато децата излизат във ваканция и семействата започват да заминават на почивка през лондонския хъб.

Би Би Си съобщи, че 72-часова стачка ще засегне полетите на 10 големи авиокомпании на терминалите 2, 3 и 4 от 16 декември 2022.

Когато разширяването бъде завършено, капацитет на Хийтроу би се разширил с поне 15-17 милиона пътници годишно и над 250 самолетодвижения дневно

Синдикатите мобилизираха членовете си с искане за повишение на заплатите в Menzies Aviation, която предоставя наземно обслужване на American Airlines, Lufthansa, Air Canada, Swiss Air, Air Portugal, Austrian Airlines, Qantas, Egypt Air, Aer Lingus и Finnair.

Протестите щяха да са по-масови, ако конкурентната компания за наземно обслужване Dnata не беше предложила повишение на заплатите на своите 350 служители на Хийтроу.

През ноември стачкуваха 250 души от Menzies Aviation. В компанията работят общо 1500 души на Хийтроу.

Свързани теми

Предишна публикация
Отново отвори Терминал 1 на CDG
Следваща публикация
Летище Пловдив очаква 200 000 пасажери за 2022 г.
67 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

BER може да отвори през 2020

Операторът на берлинското летище Бранденбург потвърди готовност да завърши мегапроекта догодина. В отчета си за…

DeHavilland спира производството на Q400

Канадската самолетостроителна компания DeHavilland Canada се подготвя за временно спиране производството на най-популярния си продукт…
Меню