Wizzair няма да лети по вътрешни линии в България тази година

95 прочитания

Авиокомпанията остава без промяна в капацитета за нашата страна заради неочакваните инспекции на двигателите на Pratt&Whytney, заради които 40 самолета ще бъдат проверявани за 12-18 месеца каза мениджърът Комуникации на Wizz Саша Вислаус в София.

Авиокомпаниите в целия свят са изправени пред затруднения преди натоварения сезон на отпуските в Северното полукълбо.

Boeing сви производството до 40 месечно и наскоро не изпълни доставка за Ryanair. Американският производител бе принуден да ограничи капацитета след инцидента на Alaska Air с излетелия панел по време на полет на 737МАХ-9. Сега е обект на инспекции на качеството на производство от Федералната авиационна агенция.

Airbus изпитва също затруднения заради двигателите на Прат, които също минават извънредна проверка.

Най-голяма авиокомпания в Европа Ryanair намали наскоро полетите си от някои летища, включително Варшава, Дъблин и Милано Малпенса.

Deutsche Lufthansa също трябваше да приземи някои от своите А320 заради проверка на двигателите на Pratt.

Уиз разчита да приключи с проверките на двигателите до година и половина и през 2025г да пусне отново тези 40 самолета да летят, но и да получи още 40 нови, с което ще си вдигне капацитета.

Засега ще разчита на удължаване на лизинга и сключване на краткосрочен лизинг, за да може да изпълнява програмата си за лятото, която очаква да не бъде засегната от смущенията.

Ултралоукост авиокомпанията обяви близо 15% повишение на полетите от и до България през миналата година и през 2024г ще запази самолетите и базите си в София и Варна.

Свързани теми

Предишна публикация
VietJet Air поръча от Airbus 20 A330-900
Следваща публикация
Историята с изгубеното коте, която застраши репутацията на Aegean Airlines
95 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair получи първият си 737 MAX

Първият Боинг 737 МАХ за най-големия европейски нискоразходен превозвач беше предаден на официална церемония в…
Меню