Qatar и American обявиха код шеър договор

14 прочитания

Qatar Airways възстанови договора за код шеър с American Airlines 2 години след като американската авиокомпания прекрати сътрудничеството.

След одобрението на Вашингтон American ще постави кода си на определени нонстоп полети на Qatar до и от САЩ и ще даде на клиентите си достъп до Близкия изток, Източна Африка, Южна Азия и ЮИ Азия.

Qatar ще постави кода си на определени полети на American до Чикаго, Далас, Лос Анджелис, Маями, Ню Йорк и Филаделфия и по международните й полети до Европа, Карибите, Централна Америка и Южна Америка.

„Целта ни е да продължим да разширяваме и задълбочаваме глобалното си партньорство”, каза Дъг Паркър, директор на American Airlines.

„Щастливи сме да си осигурим стратегическо партньорство с American Airlines – договор между две успешни и амбициозни авиокомпании”, каза Акбар Ал Бакър, директор на Qatar Airways.

Двете авиокомпания прекратиха договора за code share в средата на 2017г., когато Голямата тройка авиокомпании от САЩ обвиниха Тримата големи от Близкия изток в получаване на незаконни субсидии.

И Qatar, и American са членове на One World, което означава, че пътниците, които са членове на програмите им за лоялност могат да печелят мили и при двете.

qatar-avioforum

Qatar лети и до България от 2011г. и този месец обяви код шеър с България Ер.

Свързани теми

Предишна публикация
Брюксел разреши на Румъния да спаси Tarom
Следваща публикация
Boeing с първа поръчка за годината
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню