Големите авиокомпании в САЩ свалиха таксата за промяна в билета

12 прочитания
За да привлекат пътници трите големи авиокомпании в САЩ – American и Delta последваха United и спряха таксите за промени в самолетните билети за повечето си вътрешни полети. Четвъртата голяма авиокомпания, Southwest вече бе спряла таксата и фактурира само разликата в цената между новия и стария билет.

Директорът на Delta каза, че иска пътниците да пътуват свободно и таксите отпадат незабавно, но не каза дали решението няма да е временно. Новата мярка важи за полети в САЩ, както и до Пуерто Рико и американските Вирджински острови за всички билети без basic economy.

Политиките за промяна на билетите остават различни.

United и Delta запазват таксите за промяна в първа класа и по международните полети. American стигна по-далеч и от 1 октомври отмени таксата за промяна в билета и за полетите до Канада, Мексико и Карибските острови.

American_Airlines_Boeing_787-8_Dreamliner_(N805AN)_at_LAX_(22922365062)

И трите авиокомпании вече няма да събират пари за включването в списък на чакащи за място на борда за полет по същата дестинация по-рано през деня.

United-737MAX-920x920

По данни на федералния Департамент по транспорт на САЩ авиоиндустрията е събрала 2,8 милиарда долара от събрани такси за промяна или отмяна на полет през 2019г, съобщи CNBC.

Свързани теми

Предишна публикация
Исторически първи полет между Израел и ОАЕ
Следваща публикация
United обяви най-масовите съкращения в 94-годишната си история
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing показа боен дрон

Американският авиопроизводител представи безпилотен военен самолет, разработен в Австралия. Дронът може да лети край изтребители…
Меню