Големите авиокомпании в САЩ свалиха таксата за промяна в билета

16 прочитания
За да привлекат пътници трите големи авиокомпании в САЩ – American и Delta последваха United и спряха таксите за промени в самолетните билети за повечето си вътрешни полети. Четвъртата голяма авиокомпания, Southwest вече бе спряла таксата и фактурира само разликата в цената между новия и стария билет.

Директорът на Delta каза, че иска пътниците да пътуват свободно и таксите отпадат незабавно, но не каза дали решението няма да е временно. Новата мярка важи за полети в САЩ, както и до Пуерто Рико и американските Вирджински острови за всички билети без basic economy.

Политиките за промяна на билетите остават различни.

United и Delta запазват таксите за промяна в първа класа и по международните полети. American стигна по-далеч и от 1 октомври отмени таксата за промяна в билета и за полетите до Канада, Мексико и Карибските острови.

American_Airlines_Boeing_787-8_Dreamliner_(N805AN)_at_LAX_(22922365062)

И трите авиокомпании вече няма да събират пари за включването в списък на чакащи за място на борда за полет по същата дестинация по-рано през деня.

United-737MAX-920x920

По данни на федералния Департамент по транспорт на САЩ авиоиндустрията е събрала 2,8 милиарда долара от събрани такси за промяна или отмяна на полет през 2019г, съобщи CNBC.

Свързани теми

Предишна публикация
Исторически първи полет между Израел и ОАЕ
Следваща публикация
United обяви най-масовите съкращения в 94-годишната си история
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Alaska поръча още 23 B737 MAX

Американската Alaska Airlines и Boeing подписаха нов договор за доставката на допълнителни 23 броя Боинг…

Aigle Azur спря полети

Съдът обяви ликвидация на Aigle Azur. Нейните 1150 служители ще бъдат освободени. Министърът на транспорта…
Меню