Катастрофа във въздуха на две легенди от Втората световна

384 прочитания

Сблъсъкът в небето над Далас е между "Летящата крепост" B-17 и "Кралската кобра" P-63

Два легендарни самолета от епохата на Втората световна война – „Летящата крепост“ В-17 и „Кралската кобра“ Р-63 – бяха загубени в катастрофа по време на полет на авиошоуто Wings Over Dallas в събота, 12 ноември.

Остатъците от катастрофиралия B-17 Flying Fortress

Загинали са общо 6 души, сред които и пилотите на двете машини. Инцидентът е станал в ранния следобед по време на втория ден от тридневното шоу, в което участват над 100 самолета, повечето от които реставрирани легенди от миналото.

Това е участвалият в инцидента бомбардировач B-17 Летяща крепост с оригинален псевдоним от Втората световна война – Texas Raiders

Изтребителя, причинил катастрофата е този P-63 King Cobra

В часовете след инцидента бяха разпространени и множество видеоклипове, на които се вижда момента на катастрофата, както и последиците от нея…

Лекият изтребител Р-63 се врязва в бомбардировача по време на вираж, в следствие на което носът на по-голямата машина е буквално отразян, а крилата му се възпламеняват докато падат към земята. Предполага се, че причината за инцидента е пилотска грешка в управлението на по-малкия самолет, който прави по-широк завой, при който видимостта му към прелитащия отдолу по-голям самолет е силно ограничена.

Авиошоуто в Далас се провежда от над 10 години и се рекламира като от местата, на които можете да „изживеете на живо историята на авиацията“, заради участието на много възстановени и реставрирани легенди от миналия век.

Boeing B-17 Flying Fortress

Свързани теми

Предишна публикация
Антонов възнамерява да построи отново гиганта Ан-225
Следваща публикация
Как Катар се готви за световното по футбол
384 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню