L-410 с фалшива регистрация катастрофира в Южен Судан

281 прочитания

Двудвигателен L-410 с фалшива колумбийска регистрация катастрофира при излитане в Южен Судан. При инцидента, който стана на 2 март 2021 г., са загинали 10 души.

Машината, която е носила колумбийска регистрация NK-4374 е излетяла от град Пиери с двучленен екипаж и осем души пасажери. Полетът е трябвало да е кратък до съседен град, но самолетът се е блъснал в земята в близост до летището.

По първоначални данни, при набора на височина е отказал един от двата мотора M601. Екипажът е решил да се върне в Пиери, но малко преди прага на пистата е спрял и другия двигател, което е довел до катастрофата.

Самолетът е бил час от флота на South Sudan Supreme Airlines. Компанията се занимава основно с регионални полети в Южен Судан.

Интересното при инцидента е, че на катастрофиралия L-410UVP-E е била нанесена колумбийска регистрация. Самолетът, обаче не присъства в регистрите на страната, а конкретната регистрация (NK-4374) е принадлежала на вертолет, който по-късно е бил продаден извън Колумбия и в момента е неизползвана.

The Aviation Herald съобщава, че самолетът от няколко години е оперирал с различни фалшиви регистрации. Преди колумбийската, той е носил фалшиви регистрации от африканските страни Габон и Бурунди. Последната му редовна регистрация е била от Кения (5Y-SSA), но самолетът е бил отписан от кенийския регистър през 2017 г.

Властите в Южен Судан са спрели операциите на South Sudan Supreme Airlines до изясняване на случая.

Свързани теми

Предишна публикация
GullivAir получи разрешение за полети до САЩ
Следваща публикация
ČSA освобождава всичките си служители
281 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню