PC-12 катастрофира след излитане в Италия

646 прочитания

Еднодвигателен турбовитлов бизнес самолет Pilatus PC-12 е катастрофирал при излитане от миланското летище Линате. При инцидента, който е станал днес, 3 октомври 2021 г., са загинали всички намиращи се на борда му осем човека.

Машината, с румънска регистрация YR-PDV, е излетяла от Линате в 13,04 часа местно време по посока остров Сардиния. Две минути по-късно, когато се е намирала на височина от 1600 метра, е започнала завой надясно. Минута след това машината влиза в снижение и около 13,08 часа се разбива в сграда, недалеч от летището.

Според официалната информация, на борда на самолета се е намирал двучленен екипаж и шестима пасажери. Никой от тях не е оцелял. Сградата, която е блъсната от самолета, е била празна. Няма пострадали на земята, но избухналия пожар е нанесъл немалки материални щети.

Според редица румънски медии, на борда на катастрофиралия PC-12 се е намирал Дан Петреску – един от най-богатите румънци, чието състояние се изчислява на над €1 млрд.

Разбилият се PC-12/47E е бил произведен през април 2015 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Пожар в двигател на A320neo след удар с птица
Следваща публикация
Прототип на руския Ил-112 катастрофира край Москва
646 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ЕК пак разследва заем за Alitalia

Европейската комисия ще разследва задълбочено държавния заем от 400 милиона евро за италианската авиокомпания Alitalia,…

Специална ливрея за новата ITA

Новият италиански национален превозвач ITA – Italia Transporto Aereo, който трябва да стартира операции на…
Меню