ITA удължи до 31 октомври преговорите за продажба на дялове

10 прочитания

 

Италианската авиокомпания удължи крайния срок за ексклузивните преговори с консорциум, начело с американския фонд Certares за мажоритарния дял от превозвача, съобщи Ройтерс, позовавайки се на свои източници.

Преди това преговорите трябваше да приключат на 30 септември.

Снимка: ITA, Лос Анджелис

Certares е подкрепен от Air France-KLM и Delta Air Lines и иска да плати 350 милиона евро за 50% дял плюс една акция в държавната авиокомпания на Италия. Офертата предвижда още увеличение на капитала с около 600 милиона евро, но графикът за това не е ясен.

Снимка: ITA

През август Delta и Air France-KLM обявиха, че планират да станат търговски партньори на ITA, но не и да поемат дял в авиокомпанията, наследник на Alitalia.

Новото правителство в Италия, което встъпва в длъжност в средата на октомври смята да замрази продажбата на националния превозвач.

Към началото на октомври ITA увеличи капацитета по маршрута Рим Фиумичино-Маями с въвеждането на А350-900. В момента тя е единствената, предлагаща нон стоп полети между Италия и Флорида.

Снимка: ITA

На летище Фиумичино в Рим ITA има 6 А350-900 и очаква още два. С тях ще лети до Маями, Ню Йорк JFK, Лос Анджелис, Сао Паоло и Буенос Айрес, както и до Токио Ханеда и Малдивите.

Снимка: ITA Airbus A350-900 Енцо Ферари над пистата Монца заедно с акробатичния тим на италианските ВВС Фрече Триколори, на откриването на Гран При на Италия, 11 септември 2022г. ITA е спонсор на 100-годишнината на Аутодромо национале Монца.

 

Свързани теми

Предишна публикация
ITA Airways вече лети от Рим до София
Следваща публикация
Пилотите на SWISS заплашиха със стачка през октомври
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Специална ливрея за новата ITA

Новият италиански национален превозвач ITA – Italia Transporto Aereo, който трябва да стартира операции на…
Меню