ITA Airways вече лети от Рим до София

209 прочитания

Наследникът на Alitalia възобнови операциите си до България

Новият италиански национален превозвач ITA Airways възобнови полетите на предшественика си по директната линия от Рим, Фиумичино до София.

Първият полет беше изпълнен на 2 октомври, като през зимния сезон ще се поддържат три седмични честоти всяка сряда, петък и неделя с излитане от летище Фиумичино в Рим в 09:50 ч. и пристигане в София в 12,40 ч. местно време. Полетът от София е в 13:30 ч. с кацане в Рим в 14:25 ч. Планирано е линията да се оперира със самолети Еърбъс А319, като според търсенето и капацитета може да се използват и по-големи машини.

Вторият полет на ITA до София беше посрещнат с воден салют от шефовете на софийското летище и италианския посланик в България

ITA Airways е наследник на окончателно фалиралата Alitalia и възнамерява да си върне силните позиции на европейския и трансатлантическия пазар. За целта авиокомпанията обнови почти напълно флота и ще разчита на самолети от семейството А319/320/321 за континенталните и А330 и А350 за междуконтиненталните полети.

Италия е един от най-силните търговски партньори на България, като новата директна линия ще подобри икономическия, търговския и културния обмен между двете страни.

Първият A350 на ITA във Фиумичино на 12 май 2022. Снимка: Airbus

Фокусът на авиокомпанията на българския пазар ще е върху увеличаване на трансферните полети и  бизнес пътуванията от България до отдалечени пазари, като Аржентина, Бразилия, Индия и Северна Америка, които ще се обслужват изцяло от ITA Airways.

Свързани теми

Предишна публикация
Croatia Airlines поръчва 6 Airbus A220
Следваща публикация
Китай сертифицира C919
209 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

До Абу Даби и Рияд с Wizz

Унгарският нискоразходен превозвач обяви на 27 август стартирането на 20 нови маршрута до 3 дестинации…
Меню