До Абу Даби и Рияд с Wizz

125 прочитания

Уиз обяви масирано разрастване в Саудитска Арабия

Унгарският нискоразходен превозвач обяви на 27 август стартирането на 20 нови маршрута до 3 дестинации в Саудитска Арабия. Полетите ще се изпълняват от подразделението на авиокомпанията, базирано в столицата на ОАЕ, Абу Даби.

Сред новите маршрути присъства и линия между София и саудитската столица Рияд, която ще стартира официално през април 2023-а.

Останалите полети са между Букурещ, Будапеща, Катания, Ларнака, Милано, Неапол, Рим, Тирана, Венеция и Виена в Европа – до Рияд, Джеда и Дамам в Кралство Саудитска Арабия. Билетите за всички маршрути вече са в продажба, като цените започват от EUR 55 без никакви екстри.

Междувременно от 6 септември 2022-а стартира и новата линия между София и Абу Даби – столицата на Обединените Арабски Емирства. До края на летния сезон тя ще се изпълнява два пъти седмично, във вторник и събота, през зимния 2023-а се добавя и трета честота в четвъртък. Цените ще започват от EUR 80 без никакви добавки.

Новите маршрути са част от усилията на саудитското кралство за  разрастване на туристическия сектор в страната, като част от програмата Vision 2030 за утрояване на пътническия трафик до 2030 година. Стъпването на WIZZ се очаква да доведе до над един милион нови пътници в Саудитска Арабия догодина.

Свързани теми

Предишна публикация
Румънската Blue Air остава приземена до 10 октомври 2022
Следваща публикация
Да ти свърши горивото от дълго рулиране
125 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню