Да ти свърши горивото от дълго рулиране

939 прочитания

Боинг 737 на United изразохдва цялото си гориво при рулиране на летище Newark

Случаят е от 22 август 2022, когато Боинг 737-900ER на United Airlines, изпълняващ полет от летище Нюарк в Ню Джърси за Денвър, е трябвало да рулира толкова дълго време на летището, че му е свършило горивото, предвидено за полета.

Самолетът е трябвало да изпълни продължаващия около 4.5 часа полет до Денвър, Колорадо, но бил принуден да рулира на летище Нюарк в продължение на близо 6 часа с включени двигатели, преди полетът да бъде отменен.

Първоначално закъснението се натрупало заради гръмотевични бури в района на летището, като самолетът изкачвал на пътеката за рулиране близо 3 часа, преди да се върне на гейта. Въпреки това по инструкции от кулата машината останала със запуснати двигатели и реално рулирането продължило още близо 3 часа, съобщава Airlive, цитирайки един от пътниците, който се оплакал в Туитър:

 

Преди да се върне на гейта командирът на полета обявил, че освен забавянето на земята, полетът му е получил и разрешение за по-дълъг маршрут, за да се избегнат още гръмотевични бури, поради което горивото му няма да стигне за изпълнението на полета.

Общо прекарането време на самолета на земята и на пътниците на борда е било 8 часа и половина, преди полетът да бъде окончателно анулиран.

Свързани теми

Предишна публикация
До Абу Даби и Рияд с Wizz
Следваща публикация
Авиопревозвачите в Германия не искат повторно въвеждане на маски на борда
939 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Коледа в небето

Как авиокомпаниите отбелязват Коледа – няколко маркетингови инициативи, които забавляват пътниците на празниците. Alaska Airlines…

Тайни за F-35 изтичат в Tinder

Неизвестен нарушител хакнал профила на служителка на Кралските Британски Военновъздушни Сили в Tinder, като го…
Меню