Само 32 от 513 самолета на лизинг в руски авиокомпании са върнати на собствениците

204 прочитания

Лизингодателите започват отписване на самолети за милиарди

Най-голямата в света лизингодателна компания за самолети, Air Lease Corp. обяви, че започва отписването на самолети за $803 милиона, които са блокирани в руски авиокомпании след налагането на западните санкции на страната в резултат от инвазията в Украйна.

До 24 април едва 32 от 513 самолета, оперирани от руски авиокомпании на лизинг, са били върнати на собствениците, по данни на консултанската компания IBN Aero, цитирана от AWST. Сред върнатите самолети са два товарни Боинг 747-400, един товарен 747-8 и товарен 757-200.

Тези машини са оперирани от компании, като Silk Way West и AirBridgeCargo, дъщерно дружество на руската Волга-Днепр Груп. Връщането им обаче е станало възможно само защото самолетите са арестувани на летища извън Русия, преди авиокомпаниите да успеят да ги приберат на руска територия.

Всичките 513 самолета са на стойност над $10 милиарда, като от тях са останали 484 машини са изземане, от които малко над 400 продължават да се намират в Русия. Повечето то тях бяха пререгистрирани в руския авиационен регистър, след като Кремъл одобри официално присвояването им.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing с отчайващи резултати за първото тримесечие на годината
Следваща публикация
Сериозен инцидент с португалски А320 в Копенхаген
204 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню