Аерофлот планира извънредни полети за прибиране на руски граждани от Европа

526 прочитания

Реакциите под поста по темата във Facebook са безценни

Руската национална авиокомпания Аерофлот обяви във Фейсбук, че планира да изпълни специални полети до европейски страни, които затвориха въздушното си пространство за всякакви руски самолети, за да прибере в страната руски граждани.

Забраната за полети на Аерофлот и всички останали руски авиокомпании и регистрирани в Русия или на руски оператори самолети беше една от първите стъпки в мащабните санкции, които предприе ЕС и международната общност в отговор на руската война срещу Украйна.

Към 2 март практически цялото европейско въздушно пространство е забранено за руски въздухоплавателни средства, а също и тези на Канада и САЩ.

По-интересни и показателни от самото съобщение обаче, са коментарите под поста във Фейсбук, които можете да прочетете отдолу.

От „Руский самолет – иди на ху*“, до „Грабвайте греблата и марш при Путин,“ или „А те ще искат ли да се върнат?“.

Тъй като администраторите на страницата не смогват с навременното триене на огромното количество коментари против войната, започната от руския президент Путин, то публикуваме и още някои избрани коментари от първите минути в превод:

„А на какво?“ (бел.ред. Западните лизингови компании прекратиха всичките си договори с руски оператори и си поискаха самолетите обратно)

„Само не на лизинговите самолети“

„Няма да ви стигнат Суперджетите за целта…“

„А ще има ли специални полети за бягство на руските граждани в Европа?“

„МОЛЯ ВИ. Долетете до Украйна и си вземете всички руски войници, които се бият с братя! МОЛЯ ВИ! Отивайте в Украйна и прибирайте войниците ни, които се бият с братята си. (НИКОЙ НЕ ИСКА ВОЙНА С УКРАЙНА!)“

„А ще организирате ли полети за превоз на телата на руските войници от Украйна до гробовете им?“

Ето и скрийншот на оригиналния пост, ако от компанията решат да го изтрият от офиицалния си профил..

 

И още нещо интересно – първият обявен подобен полет Е ОТ СОФИЯ, планиран за 3 март в 13ч местно време, който ще бъде изпълнен от авиокомпания Россия:

Към момента нито една държава от ЕС не е потвърдила официално, че ще даде зелен коридор за изпълняване на подобни полети.

Свързани теми

Предишна публикация
Русия обмисля национализация на флота от самолети Боинг и Еърбъс
Следваща публикация
Лизингодатели искат репатрирането на стотици пътнически самолети от руски авиокомпании
526 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Аерофлот планира 11 А350-900 до 2020

Групата на Аерофлот очаква нискоразходната Победа да бъде основния фактор на ръста на пътниците, съобщи…
Меню