Lufthansa Cargo получи първия си А321P2F

106 прочитания

Малкият товарен Еърбъс отваря нови перспективи за регионални карго полети, пред първия голям клиент на модела

Първият конвертиран Еърбъс А321P2F /Passenger to Freighter/ за Lufthansa Cargo е пристигнал в базата на авиокомпанията в Мюнхен на 31 януари след 16-часов полет за тестове и доставка.

С това Луфтханза става първият голям превозвач, който е клиент на конверсията, която дава възможност за превоз на до 28 тона товари. Сертифицирането на модела отне повече от 5 години, заради поредица проблеми при конвертирането на модела от пътнически в товарен вариант, като към момента в света по-малко от 20 такива машини, предимно за малки авиокомпании, като европейските Titan Airways и SmartLynx, австралийски и китайски оператори.

Един от двата регистрирани в Малта А321P2F на Titan Airways

Обслужването на първата машина се поема от Lufthansa Technik до официалното постъпване на самолета във флота на авиокомпанията, което се очаква до края на март.

Свързани теми

Предишна публикация
Каква е съдбата на украинската „Мечта“ Ан-225?
Следваща публикация
Тайвански товарен 747 потроши перона на летището в Чикаго
106 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нови съкращения в Airbus през лятото

Висококвалифицирани специалисти от аерокосмическия сектор по света са принудени да приемат неквалифицирана работа, докато големите…

SAS получи първия си A350

Airbus достави на скандинавската авиокомпания SAS първия A350-900. SAS става най-новия оператор на широкофюзелажния икономичен…

flydubai с първи Boeing 737-MAX

На официална церемония в Еверет Boeing предаде първия Boeing 737-MAX-8 на flydubai – първата авиокомпания…
Меню