Тайвански товарен 747 потроши перона на летището в Чикаго

1K прочитания

Самолетът отнесе товарни контейнери и оборудване на летище О'Хеър по време на снежна буря

Товарен Боинг 747-400F на тайванската авиокомпания China Airlines Cargo пострада сериозно, след като се сблъска с товарни контейнери и друго наземно оборудване на международното летище О’Хеър в Чикаго на 28 януари.

Самолетът пристигнал в Чикаго с полет от Анкъридж, Аляска, и е с регистрация B-18715. По време на рулирането към товарния перон обаче, машината излиза извън очертанията на пътеката за рулиране и помита част от паркирано оборудване и товари на перона. Инцидентът е станал около 6:30ч сутринта местно време в условията на обилен снеговалеж.

Цялото приключение е заснето от охранителните камери на летището. На записа се вижда ясно, как самолетът се насочва директно към паркираното оборудване и опитът на екипажа да го отклони в последния момент е неуспешен. Лявото полукрило минава директно над контейнерите, а ниско разположените двигатели буквално помитат оборудването.

Вижда се как двигател номер 2 дори поглъща и изхвърля един от товарните контейнери, като резултатът е ясно видим на снимката.

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa Cargo получи първия си А321P2F
Следваща публикация
Lufthansa преговаря за 40% дял в ITA Airways
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Mooney Aircraft с нов собственик

Американският производител на леки самолети за любителската авиация Mooney Aircraft Corporation, който през последните 9…
Меню