Latecoere спечели договор на Boeing

9 прочитания

Френската компания за самолетно оборудване Latecoere спечели договор на Boeing за доставка на задни врати за танкера KC-46A за американските ВВС, съобщи компанията от Тулуза.

Първата доставка ще бъде направена в началото на 2020 и поръчките ще бъдат изпълнявани през цялото десетилетие след това, защото годишно Boeing ще прави по десетина самолета годишно.

Договорът стартира в Тулуза и програмата ще се изпълнява в завода Монтредон, открит през май 2018. Сглобяването ще се прави в североамериканския център Ермосило в Мексико.

„Договорът затвърждава позицията номер 1 на Latecoere в областта на вратите за самолети”, каза Яник Асуад, генерален директор на Latecoere.

Компанията, която откри завод в България през 2018, тази година успя да стабилизира дълга си на 179 милиона евро, включително дългосрочния дълг.

На 5 декември компанията подобри прогнозата си за 2018 и 2019.

KC-46A е широкофюзелажен, многоцелеви самолет, който може да презарежда с гориво по време на полет всички военни самолети на САЩ и техните партньори, съвместими с международните процедури. KC-46A е за превоз на пътници, товари и пациенти.

Снимка: Latecoere.

Свързани теми

Предишна публикация
Embraer финализира сделката с Boeing
Следваща публикация
Boeing отвори първия си завод за 737 в Китай
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Китайците спасяват A380?

Китайските авиокомпании могат да се окажат спасителите на закъсалата суперджъмбо програма А380, ако направят мащабни…

Пилоти се обединиха срещу Ryanair

Синдикати, представляващи пилоти на Ryanair в Европа подписаха споразумение да си сътрудничат, което може да…
Меню