Гръцката SKY Express ще лети до София от есента

1K прочитания

Полетите между Атина и София ще се изпълняват първоначално 5 пъти седмично

Сравнително новата гръцка авиокомпания SKY Express стартира полети до София от есента. Маршрутът ще се обслужва първоначално от регионални самолети ATR-72 пет пъти седмично, във всички дни без вторник и събота.

Цените на еднопосочните билети ще започват от EUR 50 и са вече в продажба на уебсайта на превозвача. От компанията възнамеряват да увеличат честотите от следващия летен сезон при наличие на достатъчен интерес.

Един от новите ATR-72-600 на гръцката авиокомпания, с каквито ще се изпълняват и полетите до София

За авиокомпанията

SKY Express е основана през 2005 година с името Cretan Aeronautical Operations, като първоначално е базирана в Ираклион на остров Крит, а от няколко година основната й база е в столицата Атина.

Пътническата кабина на Sky Express ATR-72-600

Към момента тя обслужва 37 вътрешни и 8 международни дестинации с флот от общо 25 самолета, 9 от които са Еърбъс А320, а останалите турбовитлови ATR-72-600, -500 и ATR-42-500. Всички без един от Еърбъсите са нови машини от сериите Neo, а първият е от семейството със старите двигатели, който трябва да бъде заменен до средата на 2023-а.

 

Флагманът Airbus A320neo на Sky Express

Авиокомпанията е основана от Капитан Милитадис Тсагаракис, който е пилот и бивш Главен изпълнителен директор на националната Олимпик Еърлайнс и Георгиос Маврантонакис, който е бившият Главен оперативен директор на Олимпик.

Пътническата кабина на А320нео на Sky Express

Интересен детайл е, че първоначалното лого на авиокомпанията предизвиква сериозно напрежение в Гърция, защото е вдъхновено от знамето на Критската държава – полуавтономна област в Отоманската империя. Символите на знамето се използват и от анархистките движения на остров Крит, които в миналото искаха неговата независимост.

Напрежението стихва, след като авиокомпанията сменя окраската на самолетите и корпоративната си идентичност с настоящите цветове.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Фрактура на прешлен след твърдо кацане на Southwest
Следваща публикация
Лондон и Пекин договориха подновяването на полетите
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню