Ryanair получи първият си 737 MAX

234 прочитания

Самолетът е с официална моделна дезигнация Boeing 737 MAX 8-200 и е специално разработена версия за европейския нискоразходен гигант

Първият Боинг 737 МАХ за най-големия европейски нискоразходен превозвач беше предаден на официална церемония в Сиатъл на 16 юни, и още същия ден прелетя разстоянието до летище Дъблин в Ирландия. Това е и първият от поръчаните 210 броя нови машини от Боинг за ирландската авиокомпания.

Този модел от сериите 737 е първата специална разработка на американския производител за отделен превозвач. Той носи официално моделно наименование 737 MAX 8-200 и разполага с допълнителни 9 седалки в пътническата кабина и умалени по размер тоалетни, за да се постигне по-голям капацитет.

„Развълнувани сме да получим този нов самолет, който ще промени правилата на играта. Новите 737 ще помогнат на Райънеър да намали още разходите, използваното гориво, шума и въглеродните емисии, докато продължаваме да инвестираме сериозно в нови технологии и да изпълняваме ангажимента си, като една от най-зелените и чисти авиокомпании в Европа. Всеки самолет е оборудван със 197 седалки /за разлика от стандартните за модела 188 бел.ред./. Въпреки това клиентите ни ще имат повече място за краката, ще се наслаждават на новия Sky Interior на Боинг и ще плащат по-малко,“ каза босът на Райънеър Майкъл О’Лиъри по време на церемонията.

След призива на някои влиятелни имена в индустрията, а и на президента Тръмп, Боинг наистина реши да промени името на модела – засега само при самолетите на Ryanair

Заради проблемите с модела и забавянето на доставките, за които сме писали многократно тук, тук, тук и т.н., групата на Райънеър ще получи само 12 нови самолета през летния сезон 2021, като 6 от тях ще са в цветовете на основната компания и 6 в тези на Malta Air, също част от групата.

До лятото на 2022 групата очаква доставката на най-малко 50 от новите самолети, което ще й позволи да добави десетки нови дестинации към мрежата.

Свързани теми

Предишна публикация
Успешен първи полет за Boeing 737 MAX 10
Следваща публикация
Процедурата за отдаване на концесия на летище Пловдив бе прекратена
234 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню