Първа карго конверсия на Боинг 777

103 прочитания

В Израел започна работата по първата конверсия на пътнически Боинг 777 в товарен.

Стартира работата по първата в света трансформация на пътнически Боинг 777-300 в товарен, след като израелската компания, която ще извърши конверсията получи предварителен Допълнителен типов сертификат за практическия новия модел самолет.

Партньори по програмата са GECAS и израелската IAI, които съобщиха, че са достигнали до междинния етап в процеса на цялостно сертифициране на конверсията на най-големия двумоторен самолет, която ще е първата по рода си в света. С това започва и първия етап по реалното физическо модифициране на самолета.

Досега Боинг 777 се произвеждаше в товарна версия единствено от Боинг, като нов самолет.

Според партньорите в прогрмата, вече е одобрен т.нар CDR или Critical design review, което е най-важния етап от програмата преди реалната производствена дейност. Новият тип самолет ще носи официалното обозначение Boeing 777-300ERSF.

Първата машина в програмата е вече на производствената линия P2F на израелската компания Israeli Aerospace Industries край Тел Авив, като сертифицикационната дейност на първия прототип се очаква да започне в средата на юни 2021. Този прототип е докаран в Тел Авив през юни 2020-а и има сериен номер MSN 32789. Той е преминал през всички предскертификационни тестове, необходими за започване на конверсията и ще служи като демонстратор на програмата по конвертиране.

Стартовия оператор на новия тип е американската компания Kalitta Air.

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa и BASF представят технологията „кожа на акула“
Следваща публикация
АВИОКАСТ: За какво, по дяволите, са ни хеликоптери на Марс?
103 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню