Софийското летище се сдоби с нов шеф

207 прочитания

Хесус Кабайеро е новият изпълнителен директор на „СОФ Кънект“ АД, оператор на Международното летище София. Това съобщиха днес, 8 юли 2021 г. от концесионера на столичното летище.

Кабайеро има 17-годишен опит в летищния мениджмънт, 12 от тях като управляващ директор. Той е бил част от управлението на летищните хъбове в Мадрид и Барселона, на предпочитаното от много туристи летище Малага и Главен директор на летищата Мелила и Севиля, съобщават от СОФ Кънект.

(от ляво надясно) Хесус Кабайеро, Илияна Цанова и Тиери До

По образование той е авиационен инженер със специализация в сферата на летищата, въздушните навигационни системи и въздушнотранспортния мениджмънт. Има магистърска степен по бизнес администрация и управление от Камарата за бизнес, търговия и индустрия на Испания и е завършил Бизнес училището към университета на Навара по Програмата за лидерско развитие.

Под неговото ръководство летище Севиля постига забележителен ръст на пътническия трафик и се утвърждава като фактор за развитието на туризма и индустрията в региона, съобщават още от концесионера.

Промяна има и в Надзорния съвет на „СОФ Кънект“ АД, където Тиери До, изпълнителен директор на Меридиам и досегашен негов член ще замени от септември председателя на Надзорния съвет Илияна Цанова. Тя поема поста на заместник-директор на ГД „Бюджет“ и Главен директор по риска на Европейската комисия.

Превръщането на Международното летище София в съвременно и конкурентно европейско летище, както и прилагането на най-високите екологични, корпоративни и социални стандарти, са сред приоритетите на мениджмънта на „СОФ Кънект“ АД.

Бъдещите планове за развитие и иновация съчетават корпоративните ценности с осигуряването на устойчива инфраструктура, която да подобри пътническото преживяване. Предстои обновяване на интериора – места за сядане с иновативен дизайн, интегрирани съвременни станции за зареждане на мобилни устройства, както и осигуряване на високоскоростен безплатен интернет.

В процес е обновяването на санитарните помещения, детските кътове и търговската зона. Предвиждат се повече ресторанти, кафенета и магазини, в които да се предлагат водещи български и световни марки.

Наскоро летище София бе сертифицирано с най-високата степен за работа в условия на коронавирус от Международния съвет на летищата (ACI World и ACI Europe). За безопасността и удобството на пътниците лаборатории за тестване за COVID-19 се създават на Терминал 1 и Терминал 2.

От днес в обществената зона на Терминал 2 пътниците и гостите на летище София могат да разгледат и да се запознаят с етапите за развитие и модернизация на най-голямото международно летище у нас, представени в интерактивен проект. Идеята е на Тиери До с цел да визуализира трансформацията на летището. Съдържанието постоянно ще се обновява в съответствие с плановете на компанията за осигуряване на информационна прозрачност.

Свързани теми

Предишна публикация
TAROM възстанови полетите София – Букурещ
Следваща публикация
Ryanair откри полети София-Варна
207 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню