KLM внедри специални „карго-чанти“ за седалки

145 прочитания

Холандската авиокомпания измисли собствено решение за транспортиране на повече товари в пътническата кабина.

KLM Cargo започва използването на специално разработени „карго-чанти“ за седалките на своите Боинг 777, с които възнамерява да увеличи сериозно товарния капацитет в пътническия флот на компанията-майка.

Интересното решение е дело на компанията Trip & Co, лидер в решенията за превоз на товари, която е разработила „чантите“ по точните спецификации на холандската авиокомпания, като първата пратка, достатъчна за оборудване на един Боинг 777-300 е пристигнала още на 8 април 2021.

Първият оперативен полет, на който са използвани торбите, е изпълнен на 13 април с общо над 950 пакета товари или около 10 тона, основно медицински консумативи и тестове за Ковид-19 на полет от Шанхай за Амстердам.

Боинг 777-300ER на холандския превозвач разполага с над 350 седалки в три класи и има излетна маса от близо 300 тона

Според двете компании, чантите не само защитават интериора на самолетите, но и удвояват товароносимостта на седалките, намаляват физическите усилия при товарене и разтоварване и намаляват пластмасовите отпадъци.

Според шефа на KLM Cargo решението за използване на този иновативен подход е вдъхновяващ за всички в авиокомпанията и ще донесе множество ползи за в бъдеще.

Според Едуин де Лонг, шеф на Trip & Co, решението „напомня за комби-самолетите и версиите за бърза конверсия от 70-те, които позволяваха трансформацията на кабината от карго в пътническа в рамките на един час.“

Към момента „карго-чантите“ се произвеждат само по поръчка за KLM във варианти за една, две или три седалки.

Свързани теми

Предишна публикация
Предварителен доклад за хели-катастрофата в Аляска
Следваща публикация
Разширяването на Хийтроу – кошмарно или гениално?
145 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню