Индия подобри рекорда за най-много пътници с Ковид на един полет

284 прочитания

Случаят е с индийската нискоразходна авиокомпания Vistara от 18 април.

Индийската авиокомпания Vistara отбеляза нов рекорд по брой заразени с Ковид-19 пътници на един полет. Независимо от изискването за представяне на отрицателен тест преди полет в Ню Делхи, общо 47 пътници са дали положителен PCR тест за вируса при пристигането си в Хонг Конг.

Резултатът не закъсня и Хонг Конг незабавно забрани всички полети от Индия, Пакистан и Филипините, заради недостатъчни мерки за скрийнинг и овладяване на заразата.

Според представители на Vistara авиокомпанията следва всички предписания на индийските власти за ограничаване на заразата в условия на пандемия за заминаващи пътници, както по редовни, така и по чартърни маршрути, какъвто е бил полетът до Хонг Конг.

Междувременно в Индия на същия ден бяха записани нови 274 000 заразени, с което общия брой на активните Ковид-19 случаи в страната е малко под 1 930 000.

В Индия беше открита и нова мутация на вируса в началото на март, като много държави ограничиха или спряха напълно полетите до и от страната, като междувременно и разкритикуваха индийските власти, заради слабите мерки за контрол, съобщава The Hindustan Times.

Свързани теми

Предишна публикация
United с 3 нови маршрута до Европа
Следваща публикация
Предварителен доклад за хели-катастрофата в Аляска
284 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

TAP Portugal рестартира полетите

Португалският национален превозвач TAP Air Portugal обяви подновяването на операциите си, въпреки продължаващото развитие на…

Цветовете на летище Варна

Няколко дни след петата годишнина от отварянето на новия терминал /Терминал 2/ на летище Варна,…

Авиомоделизъм в Доброглед

Авиомоделисти от цяла България се събраха на първото рода си изложение край Варна на 18…

Багажът на самоход

Помните ли Багажа на крачета, герой на Тери Пратчет от Света на диска? Съндъкът, който…
Меню