Индия подобри рекорда за най-много пътници с Ковид на един полет

281 прочитания

Случаят е с индийската нискоразходна авиокомпания Vistara от 18 април.

Индийската авиокомпания Vistara отбеляза нов рекорд по брой заразени с Ковид-19 пътници на един полет. Независимо от изискването за представяне на отрицателен тест преди полет в Ню Делхи, общо 47 пътници са дали положителен PCR тест за вируса при пристигането си в Хонг Конг.

Резултатът не закъсня и Хонг Конг незабавно забрани всички полети от Индия, Пакистан и Филипините, заради недостатъчни мерки за скрийнинг и овладяване на заразата.

Според представители на Vistara авиокомпанията следва всички предписания на индийските власти за ограничаване на заразата в условия на пандемия за заминаващи пътници, както по редовни, така и по чартърни маршрути, какъвто е бил полетът до Хонг Конг.

Междувременно в Индия на същия ден бяха записани нови 274 000 заразени, с което общия брой на активните Ковид-19 случаи в страната е малко под 1 930 000.

В Индия беше открита и нова мутация на вируса в началото на март, като много държави ограничиха или спряха напълно полетите до и от страната, като междувременно и разкритикуваха индийските власти, заради слабите мерки за контрол, съобщава The Hindustan Times.

Свързани теми

Предишна публикация
Работа няма. Защо сега е идеалното време да станеш пилот?
Следваща публикация
United с 3 нови маршрута до Европа
281 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Индия продава летища

Глобалните инвеститори в инфраструктура сигурно са забелязали съобщението, че Airports Authority of India може да…

Цветовете на летище Варна

Няколко дни след петата годишнина от отварянето на новия терминал /Терминал 2/ на летище Варна,…
Меню