KLM се споразумя да не спира полетите

105 прочитания

Холандската авиокомпания ще продължи да поддържа активните си линии, след като постигна споразумение с властите за процедурите по тестване на екипажите за Ковид-19.

Споразумението е постигнато след като на 20 януари KLM обяви, че ще спре 100% от междуконтиненталните и 90% от европейските си полети от началото на февруари, в резултат от новите изисквания на правителството за тестване за Ковид-19 преди и след международни пътувания.

Решението трябваше да засегне над 290 полета до хъба на авиокомпанията в Амстердам.

Сега, в официално съобщение авиокомпанията заявява, че е постигнато разбирателство за алтернативни условия за тестване на екипажите, които се съобразяват с новите анти-вирусни мерки на правителството, но ще позволят „на операциите на KLM и Martinair да продължат с по-малко затруднения.“ Под условието попадат всички екипажи на местните авиокомпании – кокпит и кабинни, пътнически и карго.

Според новообявените мерки на правителството, които трябва да влязат в сила от 1 февруари, всички пътуващи ОТ Холандия трябва да предоставят негативен резултат от бърз тест, а завръщащите се КЪМ Холандия трябва да си направят задължителен PCR тест на влизане в страната, след което подлежат на 5 или 10-дневна карантина, съответно при отрицателен или полижителен резултат.

Свързани теми

Предишна публикация
Инцидент с един от изпитателните МС-21
Следваща публикация
Белгия спира всички международни полети. Германия обмисля същото
105 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

KLM поръча 35 Embraer E195-E2

Поръчката на 100-годишната холандска авиокомпания е за 2,48 милиарда щатски долара и включва 21 твърди…

Air France-KLM поръчва 160 самолета

Френско-нидерландската група търси оферта от Airbus и Boeing за най-голямата поръчка в историята си за…
Меню