KLM се споразумя да не спира полетите

107 прочитания

Холандската авиокомпания ще продължи да поддържа активните си линии, след като постигна споразумение с властите за процедурите по тестване на екипажите за Ковид-19.

Споразумението е постигнато след като на 20 януари KLM обяви, че ще спре 100% от междуконтиненталните и 90% от европейските си полети от началото на февруари, в резултат от новите изисквания на правителството за тестване за Ковид-19 преди и след международни пътувания.

Решението трябваше да засегне над 290 полета до хъба на авиокомпанията в Амстердам.

Сега, в официално съобщение авиокомпанията заявява, че е постигнато разбирателство за алтернативни условия за тестване на екипажите, които се съобразяват с новите анти-вирусни мерки на правителството, но ще позволят „на операциите на KLM и Martinair да продължат с по-малко затруднения.“ Под условието попадат всички екипажи на местните авиокомпании – кокпит и кабинни, пътнически и карго.

Според новообявените мерки на правителството, които трябва да влязат в сила от 1 февруари, всички пътуващи ОТ Холандия трябва да предоставят негативен резултат от бърз тест, а завръщащите се КЪМ Холандия трябва да си направят задължителен PCR тест на влизане в страната, след което подлежат на 5 или 10-дневна карантина, съответно при отрицателен или полижителен резултат.

Свързани теми

Предишна публикация
Turkish подновява полетите до Варна от февруари
Следваща публикация
Пилотите на Air France приеха намаление на заплатите
107 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air France-KLM поръчва 160 самолета

Френско-нидерландската група търси оферта от Airbus и Boeing за най-голямата поръчка в историята си за…
Меню