ČSA освобождава всичките си служители

211 прочитания

Чешкият национален превозвач ČSA планира да освободи всички свои служители. Това съобщава местният вестник Hospodářské noviny днес, 24 февруари 2021 г.

От авиокомпанията са информирали чешкото бюро по труда, че в съвсем близко бъдеще ще съкратят всички свои 430 служители. От местният синдикат на работниците в авиационния сектор са потвърдили информацията за чешкия вестник.

Hospodářské noviny съобщава, че ČSA и компанията ѝ майка Smartwings са затънали в дългове, но до края на февруари са под правителствената закрила от кредитори. Само ČSA е натрупала загуби в размер на 1,5 млрд. чешки крони (113 млн. лева) за миналата година.

От Smartwings искат чешкото правителство да инжектира директно 1,1 млрд. чешки крони (83 млн. лева), плюс да отпусне различни облекчения и помощи в размер на още 500 млн. крони (38 млн. лева). От чешкото правителство, обаче са категорично против подобни мерки.

Така заплашването, че ще бъдат освободени всички служители в ČSA може да се разглежда, като част от надцакването между чешкото правителство и Smartwings.

Флотът на ČSA днес се състои от едва два самолета от семейството A320 и пет турбовитлови ATR-72-500. Компанията, както и Smartwings, която по същество е нискотатифен превозвач, са тежко засегнати от пандемията от COVID-19. Туристическият бизнес в Чехия бе сринат от което пострадаха и пътническите полети до страната.

Свързани теми

Предишна публикация
L-410 с фалшива регистрация катастрофира в Южен Судан
Следваща публикация
Boeing 777 се приземи успешно след тежък отказ на двигателя
211 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню