Boeing 777 се приземи успешно след тежък отказ на двигателя

840 прочитания

Boeing 777-200 на United Airlines се приземи успешно в Денвър, Колорадо, след като претърпя тежък отказ на един от двата си двигателя. Това се случи, вчера 20 февруари 2021 г., малко след излитането от същия град, като пострадали сред екипажа и пасажерите няма.

Машината е изпълнявала полет UA-328 от Денвър за Хонолулу, Хаваи. На борда ѝ са се намирали 231 пасажери и 10-членен екипаж. Малко след излитането, което е станало в 13,02 часа местно време (22,02 часа българско време), екипажът е обявил аварийна ситуация на борда свързана с десния двигател.

Веднага е взето решение за връщане в Денвър. Самолетът се е приземил след 23 минути във въздуха. Няма пострадали сред екипажа и пътниците.

Видео и снимки показват, че десният двигател PW4077 е загубил кожухът си и се е запалил. Частите от кожуха са паднали в Бруумфиийлд, предградие на Денвър. Те са причинили леки повреди на сгради, но никой на земята не е пострадал.

Свидетели на земята твърдят, че са чули взрив, след което са видели пътнически самолет да пуши. Налично е поне едно видео от земята, на което действително се вижда малък взрив под крилото на Boeing 777 и черен дим.

Американската авиационна администрация FAA и разследващия орган NTSB са започнали разследване на инцидента, без да дават други детайли за него.

Авариралият самолет има регистрация N772UA. Произведен е през ноември 1994 г. и през цялата си история е служил в United Airlines.

Свързани теми

Предишна публикация
Qatar ще лети до София с Боинг 787
Следваща публикация
Кои нови самолети направиха първи полети през 2020
840 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Embraer финализира сделката с Boeing

Бразилската Embraer финализира условията на сделката за продажба на 80% от подразделението си за производство…
Меню