Lufthansa прати А380 и B747 в Нова Зеландия за репатриране

77 прочитания

Луфтханза предприе епична офанзива за репатрирането на германски туристи, блокирани в Нова Зеландия, с помощта на 5 Еърбъса А380 и 5 Боинга 747-8, които ще прелетят разстоянието до Оклънд и Крайстчърч и обратно.

Още в края на март Луфтханза влезе в новините с първият си полет до Нова Зеландия от над 20 години насам, когато избрати един Боинг 747 до островната държава със същата мисия. Разбра се обаче, че това съвсем не е достатъчно и Air New Zealand също се включи в офанзивата. На 6 април обаче германският превозвач обяви, че ще изпълни общо 10 полета до Нова Зеландия. Това е сериозна задача, която ще включва прелитането на общо 40 отсечки – по две във всяка посока за всяка ротация. За целта ще бъдат активирани общо 210 души кабинен състав. Всеки полет ще спира в Бангкок за дозареждане и смяна на екипажа, като за целта Луфтханза вече е изпратила екипажи в Тайланд. Първите няколко полета вече стартираха, като на 7 април се очаква пристигането на първите два А380 обратно във Франкфурт.

181009_Be_LH_Crew_067.jpg-700x467

Според авиокомпанията, капацитетът на полетите до Нова Зеландия е за общо 4400 души. Всъщност те са част от мащабна операция на германското правителство за репатриране на граждани от практически всеки край на земното кълбо, в която участват още и екипажи на Condor. От началото на март досега Луфтханза е изпълнила общо 360 специални полета за прибиране на германски граждани у дома, по време на които са изпълнени полети до 77 летища на 5 континента. И това съвсем не е краят на операцията. Авиокомпанията планира поне още 55 полета до края на април.

Един от маршрутите на полетите от Нова Зеландия до Франкфурт през Бангкок

Един от маршрутите на полетите от Нова Зеландия до Франкфурт през Бангкок

Свързани теми

Предишна публикация
IATA иска да се избегне нов спад като след 11/9
Следваща публикация
Ефектът от COVID19 върху пилотската професия
77 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lufthansa пусна своя 5G мрежа

Германският MRO оператор обяви, че е стартирал първата частна 5G мрежа – в хангар в…
Меню