Инцидент с отворена карго врата в полет на Боинг 757

Самолетът на DHL излетял от Лайпциг и се приземил аварийно след 15 минути на същото летище, заради повредата

На снимкатаАвариралият Боинг 757 на летището в Лайпциг

710 прочитания

Товарен Боинг 757-200PCF на DHL, е бил принуден да се върне на летището в Лайпциг 15 минути след излитането си от там, заради отваряне на основната карго-врата в полет.

Според AvHerald, боингът с регистрация G-DHKZ изпълняващ полет от главния карго-хъб на DHL за Франкфурт, е изкачвал след излитане от писта 26L на летището в Лайпциг, когато на около 5300 фута височина екипажът прекратява изкачването и обявява аварийна ситуация, заради отворена карго врата. В последствие се оказва, че се е отворила основната товарна врата на големия карго отсек на самолета, като части от конструкцията й са паднали в района на топлоелектроцентралата в Шкопау, на около 10км от летището.

Части от обшивката на вратата са изпаднали при отварянето в полет, нанасяйки допълнителни щети в опашната част на самолета

Самолетът се е приземил аварийно и без последващ инцидент на обратната писта 08R на същото летище, като е останал на около 1500м от началото на полосата в продължение на над 40 минути. Според информацията, машината е претърпяла сериозни щети. Германското Федерално бюро за разследване на авиационни произшествия е поело случая.

Маршрутът на злополучния полет

Основната карго-врата се управлява от автономна хидравлична система и специфичен дублиран механизъм на заключване. Работата с нея изисква специално обучение и оторизация.

Няма пострадали членове на екипажа, служители на летището или хора на земята.

Свързани теми

Предишна публикация
Air France пенсионира първи Боинг 777-200ER
Следваща публикация
Eвопарламентът удължи облекченията за слотовете до лятото на 2021
710 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню