Инцидент с отворена карго врата в полет на Боинг 757

Самолетът на DHL излетял от Лайпциг и се приземил аварийно след 15 минути на същото летище, заради повредата

На снимкатаАвариралият Боинг 757 на летището в Лайпциг

687 прочитания

Товарен Боинг 757-200PCF на DHL, е бил принуден да се върне на летището в Лайпциг 15 минути след излитането си от там, заради отваряне на основната карго-врата в полет.

Според AvHerald, боингът с регистрация G-DHKZ изпълняващ полет от главния карго-хъб на DHL за Франкфурт, е изкачвал след излитане от писта 26L на летището в Лайпциг, когато на около 5300 фута височина екипажът прекратява изкачването и обявява аварийна ситуация, заради отворена карго врата. В последствие се оказва, че се е отворила основната товарна врата на големия карго отсек на самолета, като части от конструкцията й са паднали в района на топлоелектроцентралата в Шкопау, на около 10км от летището.

Части от обшивката на вратата са изпаднали при отварянето в полет, нанасяйки допълнителни щети в опашната част на самолета

Самолетът се е приземил аварийно и без последващ инцидент на обратната писта 08R на същото летище, като е останал на около 1500м от началото на полосата в продължение на над 40 минути. Според информацията, машината е претърпяла сериозни щети. Германското Федерално бюро за разследване на авиационни произшествия е поело случая.

Маршрутът на злополучния полет

Основната карго-врата се управлява от автономна хидравлична система и специфичен дублиран механизъм на заключване. Работата с нея изисква специално обучение и оторизация.

Няма пострадали членове на екипажа, служители на летището или хора на земята.

Свързани теми

Предишна публикация
Eвопарламентът удължи облекченията за слотовете до лятото на 2021
Следваща публикация
Air France пенсионира първи Боинг 777-200ER
687 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню