Eвопарламентът удължи облекченията за слотовете до лятото на 2021

77 прочитания

Удължават се и изтичащите сертификати

Европейският Съюз представи план за промените в правилото 80:20 за летищните слотове на принципа „не ползваш-губиш“. Според него авиокомпаниите ще трябва да използват само половината слотове за излитане и кацане за летния сезон на 2021, който започва през март тази година, вместо 80%, както беше преди пандемията, за да не ги загубят.

Европейската Комисия удължи и новите правила за следващите сезони и коригира съотношението на минимално използване на слотовете на 70:30. Това позволява да се реагира при промени в нивата на трафика по време на пандемията.

На 11 февруари 2021г. Европейският Парламент удължи също и правилата за валидност на някои сертификати, лицензи, периодични проверки и трейнинг, които обикновено се изискват в транспортния сектор в общността.

Валидността на тези документи се удължава за още 10 месеца, ако изтичат между 1 септември 2020г. и 30 юни 2021г.

За да се осигури плавното функциониране на единния европейски пазар, европейските правителства трябва да признаят удължаването на сертификати, издадени от други страни-членки.

Свързани теми

Предишна публикация
Инцидент с отворена карго врата в полет на Боинг 757
Следваща публикация
Пътническият трафик в Европа се върна на нива от 1995
77 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus съкращава 15000 души

Една трета от планираните съкращения са във Франция, съобщи АФП. Европейският производител се готви да…

TAP Portugal рестартира полетите

Португалският национален превозвач TAP Air Portugal обяви подновяването на операциите си, въпреки продължаващото развитие на…
Меню